Хасково

6000 декларации чакат в НАП, опашките остават за 3 май

НАП14 000 годишни декларации за доходи са получени до днес в офиса на НАП в Хасково. Всяка трета от тях е подадена по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис, показва справка на приходната агенция.

Близо 7000 са приети на място в салона за клиенти, 2000 души са ползвали пощите, а 5000 физически лица са избрали интернет. Още 6000 формуляра се очакват до края на кампанията, който е първия работен ден след празниците – 3 май. Повечето се предполага, че ще пристигнат по пощата.

От Агенцията в Хасково предупреждават, че на избралите последния възможен ден за деклариране на място граждани, вероятно ще се наложи да чакат продължително. Вместо това, подаването на данъчните декларации може да стане удобно от домашния компютър с безплатния ПИК, издаван безплатно в офис на приходната агенция. Образците могат да бъдат изпратени и по пощата с препоръчано писмо, като е важно датата на пощенското клеймо да не е по-късно от 3 май.

В същия срок – 3 май, следва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане 11 00 00 – „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на телефон 0700 18 700, като до края на кампанията – 3 май телефонът ще бъде с удължено работно време – от 8.30 ч. до 18.00 ч. в делнични дни.

Днес гишетата на НАП ще работят до 17:30 часа, като по обяд нямаше опашки. Такива обаче се очакват в последния ден – 3 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button