Хасково

Общината прекрати договорите с наематели на четири хасковски парка

ИлюстрацияОбщина Хасково прекрати договорите с наематели на четири парка – „Хисаря“, „Арменци“, „Бяло море“ и парка до ОУ „Любен Каравелов“, потвърдиха за Haskovo.info от пресслужбата на кметството.

Причината е неспазване на договорните отношения с общината от страна на наемателите.

Комисия назначена със заповед на кмета Добри Беливанов установи множество нарушения. Проверката на комисията продължава и по другите паркове в града, които са отдадени под наем. Заповедите за прекратяване на договорите са изпратени на наемателите.

Haskovo.info припомня, че във вторник от така наречената комисия „Шалапатов“, която проверява дейността на общинските предприятия и сделките с общинско имущество обявиха, че имат сигнали за нередности по парковете. По думите на председателя на комисията Димитър Шалапатов от ГЕРБ парковете не се поддържат както е по договор или са презастроени.

По информация на Haskovo.info наемателите с прекратени договори се канят да съдят общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

18 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бубубу
бубубу
28.04.2016 20:20 20:20

Естествено, всичко НАНОВО с новата власт, как си я представят???

Георги
Георги
30.04.2016 17:59 17:59

Каква вина има обикновенният човек и работник?!Някой дава ли си сметка колко хора работят в тези паркове,дали г-н Беливанов се е замислил какво ще стане с тези хора,къде ще отидат те…май ще ги пращаме да пасат озеленените площи по парковете!Тук става дума за игрите на хората които ни управляват и пак никой не се замисля за народа!До кога ще позволяваме да се подиграват с нас,до кога ще мълчим??Осъзнайте се хора,това не може да продължава така!

Чобанин
Чобанин
30.04.2016 11:45 11:45

Поздравления на Шалапатов!
Да спасим парк „Арменци“ от концесионера. Ако някой е забравил, ще му напомним: концесионер е тъщата на бившия кметски съветник Николай Кючуков, която на 80 години развива бизнес, също като тъщата на Георги Иванов.
Концесията означава да получиш наготово парк и да плащаш нисък наем, срещу което трябва да поддържаш парковото пространство. Какво направо Кючуков за настилката на парка? За детските игрушки? Какво направи по-хубаво, отколкото беше, освен, че получи наготово един разработен обект на възлово място?
Долу подлогите н Георги Иванов!

Plamena
Plamena
30.04.2016 11:02 11:02

Tova E Bylgariq..nova vlast novi pravila no ne e chestno za tezi hora koito sa nalqli kyp pari v tezi parkove da zaprilichat dobre s priqtna obstanovka i osobenno za decata da im predostavqt na volq da tichat,da sa obezopaseni…I moga da kaja s ryka na syrceto osobenno za parka na kenana (kakvo beshe a sega -pylna promqna,)tova vsichko e s mnogo tryd…Ne e chestno…Po pytq na logikata mai nqma nikva polza ot novoto pravitelstvo…kakto horata kazvat po malkoto zlo e po dobre…Vse neshto moje da se izmisli…a moje bi se tyrsi suma da si nahranite opravata….Trqbva da se vdignite sugrajdani da se zapazi neshto v tozi grad…

МИНАВАЩ ОТ ТАМ...
МИНАВАЩ ОТ ТАМ...
30.04.2016 10:53 10:53

Ам на тва Пламенчу дет напрай заведение на алеята на КЕНАНА кога ши м дойди редъ.УЗУНЖОВСКИЯ бег кък му даде там да напрай кръчма?Полицията да види къвь съ събират там и ко праят,ъхъъ…

funky
funky
29.04.2016 15:44 15:44

Заведението в Арменския парк е по-зле и от селско капанче,нито хигиена,нито обслужване,а цените без всякакво покритие-безбожна скъпотия.А самия парк въобще не става деца да играят,един пясъчник и той е обществена тоалетна за кучетата и котките,през лятото смърди,а пързалката е толкова неспокосана все деца падат от нея.Нищо че живея до самия парк,избягвам да ходя с децата си там.

Майка
Майка
29.04.2016 13:35 13:35

Арменския парк е под всякаква критика хигиената е потресаваща ! Цените са ужасно високи и обслужването е критично !

Тинка
Тинка
29.04.2016 11:31 11:31

А какво да кажем за парка на Кенана,беше една разруха с една маса…момчето го направи прекрасно,всяка година прави по нещо ново и инвестира много пари,винаги е чисто и поддържано,озеленено и приятно.Аз съм редовен клиент и искам да продължавам да бъда.Скъпи кмете,така ли не могат да се поправят допуснатите грешки или вървите по стъпките на стария кмет.Нима на 4 години ще сменяме наемателите на парковете?! НОВАТА ВЛАСТ ПО СТАРИТЕ ПЪТЕКИ,ЗА ТОВА ЛИ ГЛАСУВАХМЕ ХАСКОВЛИЙ???

Д-р Хаус
Д-р Хаус
29.04.2016 11:05 11:05

Ванка, Ванка,
да любя твойта мамка!
Кът ти са къси краката,
къв сом търсиш в водата?

Mmmm
Mmmm
29.04.2016 10:16 10:16

Gospoda obshtinski savetnici, nima tezi resheniq ne trqbva da minat prez obshtinski savet. Kak taka ednolicho nqkoi vzema takiva vajni resheniq? Nie redovite grajdani na grad Haskovo, zatova glasuvahme za obshtinski savetnici. Vsichi iskame da poseshtavame hubavi i priqtni mesta prez lqtoto no nima tova e reshenieto. Tezi hora, koito sa investirali tolkova mnogo v tezi parkove, poddarjat tolkova mnogo rabotni mesta i v edin moment stavat izlishi .Koi lud chovek bi investiral v tezi parkove tolkova mnogo pari kato znae , che pri sledvashtite izbori moje da bade izhvarlen, za nqkoi drebni i popravimi nerednosti. Otarvahme se ot edin takav kmet, s nadejdata da ima nqkakva spravedlivost, a vie sega reshavate tolkova mnogo choveshki sadbi bez da vi migne okoto. Ne mislq, che sobstvenicite na parkove sa tolkova glupavi za da ne reagirat po nqkakav nachin. Zatova ne ostanaha mladi hora v grada. Molq Vi, osaznaite se! Pomagaite , a ne prechete na grajdanite.

Ти
Ти
29.04.2016 4:55 4:55

Най-после тия мними бизнесмени, поддържащи т. нар Арменски парк да се разкарат.Не само цените им са безбожно скъпи, хигиената им е под всякаква критика( постоянно сервират чаши с червило, недобре измити, персонала им е нехигиеничен…. И още и още), плочките им криви криви децата постоянно падат….. Да не говорим за съоръженията, сложени колкото да се отбие намера…… Отношението към клиента да не говорим, към децата…… Просто самоповярвали си нещастни душици. Вън!

shisho
shisho
29.04.2016 0:08 0:08

До там ли опряха мизерниците от герб, това ли им попречи? Естествето наемателите или по точно техните имена но това е друга тема.

shisho
shisho
29.04.2016 0:04 0:04

Каква поръчка е това до там ли се стигна герб още веднъж доказват че са мизерници!

Анонимен
Анонимен
28.04.2016 22:34 22:34

златина немой писа ма пикло собственичка на заведението в измисления ерменски парк, в Хасково има 5 ерменци и са все пиянки кат ДАСКАЛ от МАХАНОТО ЕМАНУИЛ КАРЕКИНЯН НА КОЙТО ПАНТАЛОНИТЕ МУ СА ОПИКАНИ

таш+к
таш+к
28.04.2016 21:47 21:47

а цените в „Арменския“ видяхте ли? Такива цени няма и на Слънчев бряг

оня
оня
28.04.2016 21:06 21:06

Не се ли уморихте от смешните си политически мини игрички? Какво не се поддържа, примерно, в т.нар. „Арменски“парк? Спомнете си как изглеждаше той преди да го вземе този човек и как изглеждаше преди и тогава помислете кой не го е поддържал. Този, на „Бяло море“, не се поддържа, да, защото там и плочките в парка са неравни, люлките за децата се скапват, а и самата сграда е пред разпад. Всеки може да отиде и да види разликите от тези два примерни парка.

Ванката
Ванката
28.04.2016 21:05 21:05

Призовавам комисията „Шалапатов“ да разгледа и случаят с нелегалните рибарници в с.Тракиец собственост на местния кмет и бившият на Хасково.

концесионер
концесионер
30.04.2016 19:33 19:33

Някой прави ли разлика между концесия и наем?
Като не знаете не пишете глупости. Запознайте се с документите и тогава коментирайте. На който не му харесва в парковете да ходи където иска. Никой не ги кара на сила да сядат в заведенията. Да си стоят на пейките и да си гледат децата, които ползват люлките на наемателите.

Back to top button