Спорт

Гришо е на финал в Истанбул! Елиминира Карлович със 7:6 и 7:6

Григор ДимитровГригор Димитров обезвреди бомбения сервис на Иво Карлович със 7-6(0) 7-6(2) на турнира в Истанбул и се класира на втория си финал за сезона след мача за трофея в Сидни в средата на януари, съобщава TennisKafe.com.

Както и при успеха над Иржи Весели в миналия кръг, хасковлията показа не само класа, но и висока концентрация в ключовите моменти.

Димитров изигра наистина перфектния тайбрек в първия сет и го завърши със 7-0 точки след двойна грешка на хърватина, която подчерта безпощността му в тези заключителни моменти.

Сценарият от първия сет се повтори като под индиго и след почивката. Григор поведе с 2-1 в тайбрека с брутален форхенд уинър на линията, а след това открадна и двата сервиса на Карлович и скоро поведе с 5-1. Гришо нямаше как да пропусне подобен аванс и сложи край на спора с пореден класен минаващ удар за 7-2 точки.

След срещата Григор сподели, че му е било трудно, но е успял да покаже своята игра. Той призна, че хърватинът е специален играч, „но във важните моменти бях концентриран и успях да спечеля“.

На финала в неделя от 17 часа българинът очаква Федерико Делбонис или Диего Шварцман.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
никол станкулова
никол станкулова
30.04.2016 23:06 23:06

Ащерцингер очаква ли Щото ако не дойде тя да се стягам да подбера превръзки бодита презервативибикини и други аксесоари че това меше много се прочу

66
66
01.05.2016 19:01 19:01

mnogo si zlobno be nikol ama biva i da se izkape6 ne6to voni

Back to top button