Хасково

И русначета на Великденски празник в „Св. Архангел Михаил“

ЦъркваВеликденски празник с деца се проведе в двора на хасковската църква „Св. Архангел Михаил“, съобщават от пресслужбата на кметството.

„На третия ден от Великден се надявам, че поставихме началото на една добра традиция да се събираме и да празнуваме заедно най-големия християнски празник“, каза кметът Добри Беливанов.

ЦъркваВ църковния двор се бяха събрали деца от две хасковски училища и гостите им от християнското сдружение „Св. Александър Невски“ от Санкт Петербург.

Събитието е по инициатива на отец Златко от храма „Св. Архангел Михаил“. Той е поканил децата от двете училища, попадащи в енорията на църквата – СОУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. Климент Охридски“.

Учениците бяха подготвили кратка програма за празника. Групата от Русия е водена от Анатолий Тарасов, носител  на орден „Александър Невски“. Целта на посещението им е да подготвят честването на 140-ата годишнина от Руско-турската Освободителна война, която е догодина. Сдружението предвижда да отбележи годишнината с поход с лодки по реките Арда и Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЪЛГАРИН
БЪЛГАРИН
03.05.2016 16:22 16:22

Браво,браво браво така е било,така и ще бъде…
Русия туй име свято,мило,то в мрака бива нам светило…

иво инджев и коритаров
иво инджев и коритаров
03.05.2016 19:33 19:33

Е ти хубаво пишеш ама пита ли президента Роско щото той преди време обяви поход срещу Росия с автомати с чифтета и с ДВА САМОЛЕТА МИГ 29 щото повече няма И с няколко танка Т 34 И да паднем и да бием пак ще се напием –разбира се в Москва

Back to top button