Хасково

Патриоти искат национална гвардия и забрана на бурките в Хасково

ПресконференцияЗаконопроект за сформирането на национална или гражданска гвардия предстои да бъде внесен в Народното събрание обяви на пресконференция в Хасково народният представител от „Патриотичен фронт“ и зам.-председател на ВМРО-БНД доц. д-р Милен Михов.

По неговите думи това е вариант за справяне с пълзящата ромска агресия в страната, като Михов даде за пример последния случай в Раднево, където след ПТП стана бой с участието на ромски лидер, при който трима мъже са в болница. Лидери на ВМРО от Хасково и Харманли пък припомниха и случая с убития дядо в симеоновоградското с. Свирково, който бе нападнат от петима младежи.

От ВМРО-БНД обясниха, че гвардията е вид народно опълчение срещу престъпността и тя ще е под контрола на държавата. В гвардията се предвижда да влизат пенсионирани военни и полицаи, които ще носят оръжие.

От ВМРО се обявиха и за забрана на носенето на бурки на публични места в Хасково и Харманли, като дадоха за пример други общини в страната, където забраната стана факт.

Ако президентът наложи вето на Изборния кодекс, патриотите ще започнат консултации с партньорите си за отхвърляне на ветото. Те са за задължителното гласуване, както и за забрана на предизборната агитация на майчин език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.05.2016 16:16 16:16

ДЕРЗАЙТЕ,НИ КРАЧКА НАЗАД ЗА НАЦИОНАЛНАТА ГВАРДИЯ!

Румен Стоянов
Румен Стоянов
08.06.2016 18:09 18:09

Това е свръх идея, която в други държави отдавна е успешно приложена. Успешно ще е и у нас, защото е в полза на всеки българин. Лично аз, като о.р. офицер ще участвам като обикновен труженик в националната гвардия, ако ме искат, за да се осъществи ред и спокойствие в държавата. Всички сме длъжници на България. Позволявам си да изкажа и мнението си, че само незряли, корумпирани или други подобни управляващи и ръководещи в страната, могат да бъдат против това патриотично начинание.
С уважиние
Р. Стоянов

Back to top button