Хасково

Хасковската ПГДС е №1 в националното по Горски многобой

СъстезаниеХасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ спечели първото място на Националното състезание по Горски многобой.

СъстезаниеНадпреварата, в която участваха общо 9 отбора и бе открита вчера, се проведе днес в два етапа.

Сутринта в местност „Кенана“ участниците изминаха 4 км за време. По трасето бяха разположени пунктове за разпознаване на гъби, насекоми и растения, засаждане на фиданки, спортен риболов и стрелба с пневматична пушка.

СъстезаниеВторият етап на състезанието включваше разглобяване и сглобяване на резачка, рязане на шайби, поваляне на дървета и тяхната обработка.

Купата на победителите и златните медали спечелиха учениците: Дейвид Величков, Хасан Ердинч, Даниел Светославов и Алекс Михайлов от 11 Г клас с преподаватели инж. Николай Попов, инж. Недрет Касим и Диана Конгалова.  

СъстезаниеНаградите са последен модел бензиномоторен трион, брадви, часовници, тениски, шапки и др., предоставени от Фирмите партньори.

В състезанието участваха тимове още от професионални гимназии в Берковица, Банско, Варна, Велинград, Чепеларе, Чомаковци, Мъглиж.

Втори в класирането останаха миналогодишните победители от Велинград, а трети е отборът от Чепеларе.

Официалната церемония по награждаването е тази вечер.

 

 Състезание  Състезание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Монев
Монев
05.05.2016 10:49 10:49

Горски многобой – кой по-бързо ще отсече дърво! Много актуална професия, сигурно най-добрите веднага ще ги вземат в ужасното обезлесяване!!! Бравос! С какво се хвалим!!!

Анонимен
Анонимен
21.12.2016 17:34 17:34

Matoren trion i xrestures na husqvarna.

Back to top button