Хасково

Абитуриентите на ПМГ избухнаха и затвориха гимназията, глобиха трима

ПМГАбитуриентите на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ направиха тази сутрин традиционното затваряне на входа на гимназията.

ПМГТова стана след снощната другарска вечер, отпразнувана в хасковски заведения.

Преди 7 часа младежите блокираха централния вход на гимназията с контейнери, саксии и стекове с безалкохолни и оцет. Имаше и няколко кори с яйца, също приготвени за посрещането на малките ученици.

ПМГВ двора на гимназията пристигнаха и две патрулки, като на поне трима абитуриенти бяха съставени актове, основно за употреба на алкохол в двора на учебно заведение. Младежите се оплакаха, че са ги глобили солена за една бира.

ПМГПървоначално абитуриентите бяха разочаровани, че нямат разрешително за пускането на музика. Малко по-късно обаче те успяха да си издействат включването на една колона, от която зазвучаха народни хора, сиртаки и хитови парчета.

След като се натанцуваха и посрещнаха подобаващо учениците, входът на гимназията бе отворен към 8:30 часа.

ПМГ изпраща 123 абитуриенти, а балът ще е на 25 май.

ПМГ  ПМГ 
 ПМГ  ПМГ
 ПМГ  ПМГ
 ПМГ  ПМГ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

50 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ученик
ученик
12.05.2016 12:37 12:37

ВИНАГИ е имало такова затваряне и пръскане. И НАС са ни пръскали и замервали с далеч по-лоши неща от кола и оцет. Когато това ставаше обаче ние не мрънкахме и не се оплаквахме навсякъде.
Много разглезени са малките ученици в днешно време..сакън да не им направиш нещо или да се ПОШЕГУВАШ. Веднага идват тате и мама и вдигат скандал, пишат в медии и т.н., вместо да погледнат картината по-отдалече.

г-н Иванов
г-н Иванов
06.05.2016 15:11 15:11

Това си е просто едни селски пръчки,които само като ги видите трябва да ви е ясно каква им културата.А за момичета по грозни същества не съм виждал..!!!

Анонимен
Анонимен
06.05.2016 11:59 11:59

Пръскането е в донякъде приемлива форма. Защо слагате “ унижение “ в кавички? За вас какво представлява замерването с яйца, или оцет? Да не би да е израз на уважение и любов, поносимост, търпение? Във всяко училище се очаква да има някакъв вътрешен правилник и норми на поведение като при неспазване да се санкционират нарушителите. След като това го няма – ей така – ще викате полиция да ви усмиряват завършващите(на който явно не им стига акъла да измислят забавни опции/щуротии за празнуване).

Без коментар
Без коментар
06.05.2016 11:31 11:31

Странно как щом това е такова голямо ‘унижение’ децата всяка година го обръщат на гоненица и сами отиват при абитуриентите. Мен лично са ме пръскали и ми е било забавно. Като знаеш, че пръскат и не искаш да се мокриш(допълнително, защото все пак и валеше) просто не ходиш.

Без коментар
Без коментар
06.05.2016 11:17 11:17

И все пак никой не се замисля, че това се случва всяка година в училищата. Въпросните ученици също са били пръскани и „унижавани“. Странно как когато ме пръскаха никога не съм се почувствала унижена. Напротив – беше забавно. Беше си закачка. Престанете да търсите под вола теле и да нареждате всичко и всички.

Анонимен
Анонимен
06.05.2016 11:13 11:13

Учителите няма какво да направят – родителите тропат с крак заплашват и изискват, защото са станали голяма работа. Родителите постоянно се бъркат в работата на учителите, и искат амо отлични оценки. Хвърлят един куп пари за частни уроци – пък после искат да се оценяват отрочетата им само с 6-ци. То някой като не може не може – колкото и пари да хвърли по уроци. Ама нали са „все от сой“ – директорски синчета, шефски, началнически – на големи и по-малки началници. Ходи им обяснявай на тия родители – че децата им нямат капацитет! Това не е ПМГ от едно време – сега като се съберат пет родители – и те „от сой“ – да си изложат претенциите и децата им набързо стават отличници! Иначе учителите – НАВЪН! Това е Хасково, България. И всички знаят че е така!

Въпрос
Въпрос
06.05.2016 9:57 9:57

Добре а къде са учителите в тази картинка? Не ги виждам на снимките. Сега разбирам защо най малките 5 ти и 6 ги клас ученици са били в Историческия музей за първите си 2 часа…. Трябвало е да бъдат скрити от яйцата оцета и простотията….

Off
Off
06.05.2016 9:28 9:28

Точно така – всичко идва от домашното възпитание и родителите. От бостанджиийки – какво друго освен бостанджийски манталитет. От чалгаджийки – чалгаджийски изпълнения! От злобни майки с мания за величие – какво друго освен просташки изпълнения. Тия всичките ученичета защо не замерят с яйца и очет милите си майки и татковци в къщи – щото там не може – ама в училище може. Щото мама и тати ще им спретнат приказен бал на гърба на другите. И без това някои селянки проглушиха ушите на всички че имат абитурент – чудо голямо. Празноглави кофи!

Е така
Е така
06.05.2016 7:47 7:47

Е затова сме на тоя хал – щото днес може и е простено всичко заради бала, утре заради изпращането, други ден заради матурите, после заради нещо друго и така. Вечен чадър за мамините синчета – те все са изключение. Да не говорим, че досега 12 кл почти не са ходили на училище, самите родителки им търсят бележки и им разрешават да правят каквото си искат. Спрете да наричате тези разглезени богаташчета елита на града. „Елитно“ е само надуто им поведение към простосмъртните хора -такиви низки хорица само на заплата, с едно жилище и 10 год кола. Тези т.н ученици от сега се учат как да унизяват другите – те от майките си гледат – ми днес съм станала на криво и ще насмета целия колектив. Що и те да не похвърлят малко яйца по другите си съученици. Така се подготвят бъдещите началници и директори.

оле оле
оле оле
05.05.2016 23:48 23:48

Толкова разбирачи и психолози коментатори, чак да се чуди човек как не сме цъфнали и вързали още. Слезте на земята и кажете, че сте правили единствено и само нормални правилни неща. Па сетне хвърляйте камъни и плюнки у вашата градина. Не съдете за да не бъдете съдени… Сполай ви!

МАНГО
МАНГО
05.05.2016 23:11 23:11

Много лесно се прекъсва такава традиция. Тези, които биват унижавани, трябва да станат унизители. Мили деца, вземети си по2-3 сурови яйца, някой и друг развален плод … и посетете бала на тези т.нар. абитуренти. Гарантирам ви, че другата година никой нещастник няма да посмее да демонтрира цялата си простотия пред двора на училището.

майка
майка
06.05.2016 16:37 16:37

. Приветствам решението на учителите да спестят на по-малките ученици тази „традиция“, водейки ги в библиотека и музей. Наистина ми е чудно как ще се почувстват същите тези абитуриенти, които се забавляват, пръскайки с оцет и замервайки с яйца, ако в деня на бала бъдат „поздравени“ по подобен начин?! Дали ще бъдат в същото настроение, в каквото бяха на сутринта след другарската вечер.
Никой не оспорва интелекта и постиженията на възпитаниците на тази гимназия. От тези млади хора определено се очаква по-интелигентно да покажат радостта си от успешното завършване, сигурно могат да „сътворят“ и други запомнящи се изпълнения.

Позорят училището
Позорят училището
06.05.2016 18:33 18:33

Един глупак измислил някаква простотия и те я наричат традиция. Лесно е да се прекрати и не от учителите, а от директора и полицията. Всеки да получи полагащата му се глоба, може и втора и трета, а ако някой е настойчив има и дребно хулиганство.

Пак няма оправия
Пак няма оправия
06.05.2016 19:17 19:17

И десет глоби да им се наложат няма оправия за такива „ученици“ – след като са научени, че с пари всичко се оправя, че новоизлюпените им „големци“ родители ще ги спасят от всичко от какво да им дреме. Пари ли нямат нови къщи, нови коли, нови постове на родителите – какво нямат? Да му мислит тия дето са замеряни с оцета и яйцата – а са гъкнали, а са отнесли я глоба, или нещо за надигане на глас против мамините синчета. Да знаете обаче – бесовете на родителите се връщат на децата. Оная „Бясната“ не е спряла да разбива здравето на околните.

Май
Май
09.05.2016 20:15 20:15

Тая прилича на нашата шефка, ама с някои допълнения – освен всичко изброено, на всяко събиране на колектива не пропуска да изтъкне как всички седят и си клатят краката пък само тя работи. Не приема нищо да се върши по начин различан от нейния. Ако решиш да се допиташ до нея – ти се пули, че липсва инициатива. Ако проявиш такава – ти се навиква, че това са стари номера! Ако не знаеш нещо – веднага те скастря – защото работата ти е да знаеш. Ако решиш да я питаш професионално – веднага следва бърз отговор от сорта на това че госпожата не е бюро справки. Да не е – ама е директор. И държи всичко да знае. Като знае защо не може да обяснява. Много бързо се изнервя – от какво? Че я питат, че трябва да дава мнение. Като си станала директор се научи, че хората теб гледат. Не може само да ги навикваш и да нервничиш. Това не са ти домошните, че да тропаш с крак и да се държиш като с роби. Не ставаш за директор, уважаема.

780
780
08.05.2016 19:33 19:33

Дойде времето за характеристики на завършващите. Да направим характеристика на една амбициозна, бързащата, изнервена, с мнение по всеки въпрос директорка – Тя е жена с размах – като каже нещо трябва да се изпълни веднага, по възможност вчера. Изпълнена е с енергия и затова предпочита на всеки две минути да инспектира и да пита – до къде е стигнала работата! Всичко трябва да се случва под нейн контрол. Държи да се съобрази с повечето – затова винаги пита за други мнения, но не си правете илюзията, че ги чува и че ще ги вземе под внимание! Тя решава каквото прецени – върви се обяснявай, че не е целесъобразно, че не е удачно, че ще струва повече финанси и усилия, или че физически е невъзможно, дори съсипващо. Няма значение – госпожата така е преценила! Та изключително строга- не разрешава отсъствия, не може да сте болни. Може само, ако сте от дружките и с коитоси пие кафето. В противен случай следва размахване на пръст и дълги тиради как нямате право да сте болни, как не трябва да се отсъства, и даже пълен анализ на здравословното ви състояние – няма да пиете хапчета -те ви вредят. И накрая – всичко става както годпожата каже, ако не ви харесва – тя директно си ви заплашва да си търсите работа!

Характеристика
Характеристика
08.05.2016 19:32 19:32

Дойде времето за характеристики на завършващите. Да направим характеристика на една амбициозна, бързащата, изнервена, с мнение по всеки въпрос директорка – Тя е жена с размах – като каже нещо трябва да се изпълни веднага, по възможност вчера. Изпълнена е с енергия и затова предпочита на всеки две минути да инспектира и да пита – до къде е стигнала работата! Всичко трябва да се случва под нейн контрол. Държи да се съобрази с повечето – затова винаги пита за други мнения, но не си правете илюзията, че ги чува и че ще ги вземе под внимание! Тя решава каквото прецени – върви се обяснявай, че не е целесъобразно, че не е удачно, че ще струва повече финанси и усилия, или че физически е невъзможно, дори съсипващо. Няма значение – госпожата така е преценила! Та изключително строга- не разрешава отсъствия, не може да сте болни. Може само, ако сте от дружките и с коитоси пие кафето. В противен случай следва размахване на пръст и дълги тиради как нямате право да сте болни, как не трябва да се отсъства, и даже пълен анализ на здравословното ви състояние – няма да пиете хапчета -те ви вредят. И накрая – всичко става както годпожата каже, ако не ви харесва – тя директно си ви заплашва да си търсите работа!

ВСЯКА МАЙКА
ВСЯКА МАЙКА
08.05.2016 18:33 18:33

Като си нямате друга работа.
За нас родителите е важно, че децата ни учиха в едно прекрасно училище, че създадоха прекрасни приятелства, че живот и здраве ще продължат обучението си в страната или чужбина…. Да са НИ живи и здрави и още веднъж им желая да НЕ срещат в Живота си жалки, недоволни, мрънкащи и плюещи чОВЕЧЕТА !
УСПЕХ ДЕЦА !

567
567
08.05.2016 17:47 17:47

Ами тогава да се позанимаем с родителите бре! „Всяка майка“ – ти да не си от антуража на оная Бясната. То верно, че цяла клика се събрахте там, все чалгаджийки с чеда в ПМГ. Но това на ви дава право да вършеете като хуни, все едно че училището е ваше! Добре ли се чувствате всички на чуждите работни места! Колко народ изгони от там тая Бясната, нервозна селянка, за да нареди дружките си. Като сте толкова кадърни, защо не можахте работица да си намерите освен при дружката. Да знаете, че никой не е построил построил добруването си върху чуждото нещастие. Съдбата отлага, но не пропуска. Цял живот да ви горчи това дето на други причинихте. Никога няма да спрат да ви мислят и да говорят за вас като за нагласените кадри на нервозната, амбициозна директорка! Лошотията и проклетията ви пак при вас ще се върнат.

ВСЯКА МАЙКА
ВСЯКА МАЙКА
07.05.2016 19:55 19:55

Нямате ли си работа , че се занимавате с децата на най-поддържащата учебна дисциплина ГИМНАЗИЯ ?!
Браво и на директорката ,и на учителите, и на учениците!
ЖАЛКИ СТЕ всички , които оплювате децата НИ !

Живи и Здрави да сте Деца !!!
Успех и Късмет на всеки един от Вас!
И дано в Живота си срещате по-малко от тези негативни и плюещи дребни човечета !!!

еи
еи
07.05.2016 18:22 18:22

Ами нали си имате ръководство бе – нека те да афишират успехите ви. Защо само блеят и клюфтят. Вижте друга ненаситната директорка – медиите са заляти всяка седмица от статии кво се случва в елементарното й училище. Ама нали се пише голяма директорка – няма мероприятие в което да не се набута. Пък и казват, че страдала от мания за величие – да си вижда името изписано редом до училището, обича прояви на сцени, микрофони и медийни. Тази година ги е сбъркала от празненства – от репетия в репетиция. Кога учат не се знае – даже и банкетите им са с програма. Ама са от тъпи по тъпи, пък и с тези изкуствени усмивки и увиснали ченета как – на шефа винаги се ръкопряска, нали така? Само че нещо не и се получава сдружаването с колектива – много са и набрали, щом като я видят отдаличе кривват по другия тротоар. С лошотия и проклетия не се получава всенародна любов. Нека да си мисли, че става за директор – капка възпитание няма да такава работа, да не говорим за всекидневното пулене – на вътрешни и външни хора.

savageman
savageman
07.05.2016 16:11 16:11

Мойте момчета, има препинателни знаци за мене, успокойте се не се грижете за нашето бъдеще – за него ще се погрижи, който трябва. Не мога да разбера що просто не си гледате животеца и си ни оставите да си пропиляваме нашия, все пак не сме почнали и вашия да зариваме за ваш късмет. 1 път в годината сме направили нещо по-така и вече най-големите вандали, бъдещи сервитьори не знам си какви още… а няма да погледнете успехите на сумати ученици от това училище, щото като има успехи никой не отразява, а иначе само може да се ппюе и хули наляво-надясно.

Анонимен
Анонимен
07.05.2016 0:01 0:01

Защо си мислите, че всички са деца на богаташи и постигат всичко с пари. Не отричам, че в ПМГ има доста такива ученици, много малка част се перчат с парите на родителите си. И още тещо ще кажа – никой не е бил целен с яйца. Те бяха хвърляни на двора много преди да започнат да пристигат учениците. На базата на информация от една статия, която не е напълно достоверна не трябва да плюете учениците, които прославят града ни с успехите си в много области.

гост
гост
06.05.2016 19:31 19:31

Ще ви кажа какво им липсва – липсва им култура и уважение. Нищо, че не са важни в наше време. Такива абитюрентчета не заслужават никакво внимание. Независимо колко се надуват – истината е, че ако не са мама и тати да ги тикат нищо няма да постигнат в живота. Без пари няма да се пъчат по състезания, ако останат само със собствения си „акъл“. Без пари няма да парадират с коли, дрехи, телефони и газарийки.Без пари – няма да черпят на ляво и на дясно. без пари – тези които им се умилкват бързо ще избягат към други. Тези същите завършващи тепърва ще учат тежките уроци в живота – защото за никой не е сигурно, че доживот ще цока от парите на мама и на тати /мошениците понякога ги хващат/. Тези същите не получават равен равен старт като останалите – те си мислят, че вече са изстреляни в елита. А просто са за съжаление. Някой е казал, че приятелите идват, когато другите си отидат. Нека тези „елитни“ мамини синчета се запитат – какви приятели ще им останат, ако те самите останат без пари, без директорските постове на родители и без показните газарийски джунджурии. Никой няма да ги погледне, никой няма да ги хвали и сами ще трябва да драпат в живота – нещо, на което не са научени покрай розовия пашкул, в който ги обгрижват техните мами.

До случаен
До случаен
05.05.2016 22:09 22:09

По-голям грях от това да се подиграваш с хляба- брашното няма. Абе родители и учители, не възпитавате ли децата си, не знаете ли какви ги вършат, не си ли говорите?

случаен
случаен
05.05.2016 21:32 21:32

Миналата година абитуриентите от ТОХА хвърляха пакети с брашно по булеварда. Целият път беше бял.

ученичка от ПМГ
ученичка от ПМГ
05.05.2016 15:20 15:20

Не мисля, че има някакъв голям проблем. Това е традиция прави се всяка година. И преди да започнете да ги плюете и да ги обиждате си спомнете вие какво сте правили, като сте били на тяхната възраст.

Disaster
Disaster
05.05.2016 14:08 14:08

Едннооооо, двеееее, jobs.bg……!

savageman
savageman
05.05.2016 13:41 13:41

мойте момчета и момичета, преди да плюете по еди коя си гимназия и еди кои си гимназисти вие да ви попитам познавате ли дори един от тези зрелостници? вие на времето не сте ли мислили разни простотии и всеразлични начини да се натряскате.. простотия, простащина не е хубаво да сравняваме тази гимназия с другите, ама ако някой от вас погледне другите и тогава ще разбере що е простащина. нищо лично към никого просто не е хубаво да си правите изводи на фона на 1 публикация.

читател
читател
05.05.2016 13:19 13:19

Браво на хасково инфо за бързата реакция,другите медии нека още спят!

работодател
работодател
05.05.2016 12:36 12:36

Бъдещи сервитьорки и общаци

Петър
Петър
05.05.2016 11:54 11:54

На мнение съм, че трябва да ги затварят за по 24 часа, при такова поведение, особено когато уронват престижа на гимназията… Май скоро ще има и там смяна на власта. На добър час неграмотни „деца“.

тилю
тилю
05.05.2016 11:53 11:53

Ами това вие цвета на нацията, който после бягал от България в чужди ВУЗ-ове. Да бяга, ба..л съм ти цвета!

Д. А.
Д. А.
05.05.2016 11:43 11:43

Под топ парчета какво се има в предвид? Топ Фики, мики и тия другите селски простотии… Нема такава държава.. Няма да се оправите докато ги слушате тия топ парчета

Родител
Родител
05.05.2016 11:39 11:39

Ами докато има така разсъждаващи като Емил,простотията няма да има край в БГ. Иди ти, да те опръскат с кола и оцет и да ти пръснат 2 сурови яйца в тъпата глава и после се весели с тази „невероятна“ традиция! Ей тази простотия ще ни заличи като нация… Срамота!

Емил
Емил
05.05.2016 10:47 10:47

Патрулките да обикалят из кв. „Република“, а не пред тия свястни деца! Голямо чудо станало – това си е традиционна шега, добронамерена! Така си е години наред.

Анонимен
Анонимен
05.05.2016 15:23 15:23

Сега пръскат с оцет ама после ще перат гащите на тяхните на ръка

майка
майка
05.05.2016 15:38 15:38

Ученичке от ПМГ и savageman,много добре си спомням своя бал,един от най- приятните ми спомени и повярвайте никого не сме пръскали и обиждали. Традицията ви я няма никъде по света. Всичко трябва да има мярка. Що не обърнете тази традиция наобратно: абитуриентите да са потърпевши и малките да ги пръскат и замерват с яйца,че да се повеселим всички заедно и подобаващо! Жалко за разсъжденията ви,срамота е да се забавлявате на гърба на другите. Тази сутрин изпълненията ви пред ПМГ бяха отвратителни,и нямаше невъзмутен минувач.

Wolf
Wolf
05.05.2016 16:00 16:00

До wageman: Аз като завершвах преди време също имаше майтап,но това което правят завършващите гимназисти е простотия.А,като те гледам,сигорно и ти си млад,понеже за теб няма препинателни знаци ( . , ? )

Анонимен
Анонимен
05.05.2016 20:53 20:53

Ми то от селяни и чалгаджии родители какъв елит да чакате. С този селскостопански и бостанджийски манталитет за къде – научени са, че всичко с пари се купува и с пари се урежда. И малко театралничене и дипломация.

оле ле
оле ле
05.05.2016 20:29 20:29

Ега ти грозните и дебели зрелостници и зрелостнички. Тежко ни от такъв „елит“. То по мутренските им физиономии личи че няма култура, за „акъл“ да не говорим.

anonimen
anonimen
05.05.2016 20:03 20:03

Tova che sa prieti v prestijni universiteti, ne oznachava che sa vazpitani,

uchenik
uchenik
05.05.2016 18:40 18:40

Проверете къде са приети тези зрелостници и си направете равносметка колко по-умни и възпитани са от вас,които ги плюете, без повод.Поздрави !

Емилия
Емилия
05.05.2016 18:33 18:33

За първи път се срамувам от моето училище! Срамувам се е меко казано, направо съм възмутена, бясна и разочарована! Питам се кое ви дава право / на ръководството и на учениците/ да петните името на училище с традиции и световни успехи? Замислихте ли се за миг колко хора са завършили ПМГ и се гордеят с това? Едва ли!
Мили деца, вие сте част от едно от „уж“ елитните училищата в Хасково, не ви отива подобно държание към съучениците ви! Вие не заслужавате да имате изпращане от същите тези деца, който заливате, замервате и унижавате! А за ръководството на училището няма какво да кажа! НЯМАМ ДУМИ!

Д. А.
Д. А.
05.05.2016 17:59 17:59

Ако културата на децата беше на ниво, оцета изобщо нямаше да се споменава. По този ред и Фики, Тони, Веско и всички други „народни“ изпълнители. Колкото и да ви се струва евтина и банална закачка, липсва цензура в всеки аспект на живота у нас. Замислете се! Бих се зарадвал, ако повечето от вас, все още могат да го правят сами.

Гражданин
Гражданин
05.05.2016 17:28 17:28

Чудите се какво гони децата навън? Това е точно ограниченото хейтърско мислене на повечето от вас!!! Пръскането с оцет може нацистина да е лоша идея (те си го знаят- все пак точно тях ги пръскат всяка година, а не вас), но като цяло това е последният проблем в държавата. Лесно е да казваш, че всички са ти под нивото и всички са ти виновни, докато ти самия не помагаш по никакъв начин. (Е, освен да мрънкаш всяка година, на всяко едно изпращане и на всеки един випуск колко били зле младите. Хмм или може би го правите избирателно?) Поднесен съм днес не от яйцата, а от отношението ви към всичко и всички. Силно се надявам това да се промени някой ден, но за жалост като гледам няма да е скоро…

Wolf druj sa malko
Wolf druj sa malko
05.05.2016 16:37 16:37

Wolf тАпан такъв явно си завЕршил доста отдавна приател0 ?

Родител
Родител
05.05.2016 16:34 16:34

Сиг“О“рно БЪДЕЩЕТО ЩЕ ГИ НАУЧИ…

Родител
Родител
05.05.2016 16:31 16:31

Научете на дисциплина живеещите в квартал „Република“, а не възпитаниците на ПМГ!

Родител
Родител
05.05.2016 10:36 10:36

Простащина!!!

Back to top button