Хасково

Всяка втора годишна декларация в Хасковско е електронна

ИлюстрацияРъст в ползването на електронните услуги при подаване на годишните данъчни декларации отчита тази година офисът на НАП в Хасково.

Всяка втора декларация е подадена по интернет, като най-силно това се забелязва при дружествата. От общо приети 11 700 декларации за корпоративни данъци, 7500 са пуснати онлайн. Едва 4200 фирми са посетили на място Агенцията или пощите, за да декларират резултатите от дейността си.

Още 5870 декларации, но за данъци върху доходите на физически лица, също са подадени по интернет – с персонален идентификационен код или с електронен подпис. 6470 клиенти са дошли лично в офиса на НАП, а други 4000 души са избрали пощенски оператор.

Издаването на персонален идентификационен код (ПИК) става безплатно в произволно избран офис на приходната администрация, напомнят от офиса на Агенцията в Хасково. С него клиентите на НАП могат да подават годишната си данъчна декларация, но ползват и ред други услуги: да проверяват осигурителния си доход, да получават информация за сумите, преведени към фонда им за втора пенсия, да получават данни за декларираните им пред НАП трудови договори, да разберат колко са непогасените им задължения, да подават всички видове данъчни и осигурителни декларации, както и искане за издаване на документ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button