Хасково

Крадец обра и разплака десетина деца на хасковския фест

ФестКрадец обра и разплака десетина деца в хасковския Младежки център.

Те са от Свиленград и Пазарджик и участваха във фолклорната програма на стартиращия на Гергьовден Национален фестивал на камерния танц.

ФестМалко след откриването танцьорите разбраха, че им липсват 7 скъпи мобилни телефона, пари и обувки. Децата започнаха да плачат, а родителите трескаво звъняха на мобилни оператори и на полицията.

Органите на реда пристигнаха бързо и започнаха да проучват случая, като работата по издирването на крадеца продължава. Едно от момичетата каза, че е видяло в съблекалнята да влиза мъж на около 40 г. със сини очи, който се бил представил за охранител.

ФестОт ръководството на Младежкия център пък заявиха, че по статут колективите трябва да определят човек от групата, който да остане да пази багажа в съблекалнята.

Въпреки неприятния инцидент се изиграха 19-те танца от фолклорната програма. В първа и втора възрастова група победители са „Чудесия“ – Пазарджик, а в трета и четвърта, съответно формация от Стара Загора и с. Поликраище.

В събота предстои да се изиграят характерните и съвременните танци, а в неделя – класическите.

 

Фест  Фест 
 Фест  Фест
 Фест  Фест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чекелмезов
чекелмезов
06.05.2016 20:23 20:23

Сега този който е организирал мероприятието да купи на децата телефони

Страничен
Страничен
08.05.2016 9:47 9:47

Тези, които винят организаторите първо трябва да се поразмислят малко: 1-во: В указанията на всички фестивали изрично пише, че колективите си носят отговорност за загубени вещи, а това означава, че всички ръководители на състави предварително са запознати и се съгласяват с тези условия! 2-ро: При наличието на толкова родители, придружаващи децата, колкото и охрана да има, няма как да знае кой какъв е като влезе вътре /всеки може да се представи за родител/. 3-то: След като са били раздадени ключове, а те не са били използвани от съответния състав; след като и тоя състав е имал най-голям брой придружавали го родители, извинявайте, ама това си е чисто нехайство от страна на ръководителя и останалите възрастни с него. Така че вината е тяхна!
P.S. Нито съм от организаторите, нито дори съм присъствала на този форум, но изказвам мнение като ръководител на детски състав, който неведнъж е пътувал по фестивали с малки деца и нито веднъж не сме имали подобен случай, поради простата причина, че ВИНАГИ по време на участие в специална за целта чанта събирам на децата паричките и телефоните и ги държа у себе си. А когато пък има дори и един родител с мен, ми е още по-лесно. Така че първо нека се научат как се носи отговорност, тогава да пътуват!…

ешкенази
ешкенази
07.05.2016 19:18 19:18

Много точно пише горнияорганизатора за това е ОРГАНИЗАТОР а не да прехвърля топката на ученици родители публика Задачката му е от начало докрай всичко да бъде обмислено и проведено до конец и чак когато всичко свърши и врътне ключа ДА СИ ОТДЪХНЕ

Пази боже
Пази боже
07.05.2016 12:19 12:19

В самата дума организатор се съдържат задълженията му ! Трябвало е да се осигури охрана !!! Трябвало ли е да стане терористичен акт ,за да се знае ,че всеки не може да влиза там ? На всички фестивали се дава на всеки изпълнител специален знак , който се слага на шията и се носи през всички дни на фестивала . Само такива хора трябва да бъдат допускани в залата . Нито ръководителите , нита децата , нито родителите са длъжни да бъдат охрана на залата ! За не-добре свършената работа няма оправдание !

Василев
Василев
07.05.2016 10:58 10:58

Колко е трудно децата са отделят от компютрите и някои „неща“,които улицата предлага,за да се обучават и възпитават в любов към българското.За тях е истински празник да се явяват на такива фестивали.Престанете да си прехвърляте отговорностите.Станалото станало,но какво правят старшините от МВР там,те ли ще разследват случая,къде са разследващите полицаи,оперативните от криминална полиция?Ако се заемат сериозно служителите от МВР считам,че този наглец ще бъде бързо заловен и тогава го предайте на родителите и организаторите на феста.
Нека приветстваме такива мероприятия защото колко малко остана,наистина българско за децата ни!

Мале мале
Мале мале
07.05.2016 8:17 8:17

Въпросният състав бяха с достатъчно родителско представителство, което нито е останало в съблекалнята, нито е заключило, нито са прибрали вещите на децата си….коментарът по-нататък е излишен…

pepa
pepa
07.05.2016 7:15 7:15

Шест телефона малко ли са?
Ужас! Стига оправдания! Жалко за децата! И организаторите и ръководителите трябва малко да замълчат! Не били разплакани, понеже спечелили няколко награди! Желязна логика! Танто за кук*ригу!

Запознат
Запознат
07.05.2016 2:27 2:27

От къде на къде организаторът ще е отговорен за личните вещи на някой? Всеки си носи сам отговорността, за децата – родителите, за тези без родители – ръководителите, пълнолетните – сами си носят отговорност! Вие от къде падате? Дори и да има охрана, никога не може да се докаже дали между самите състави не пипа някой! Типично по български!!!

Присъствал
Присъствал
06.05.2016 22:29 22:29

Всички състави си имаха отговорници по съблекалните, както е в статута,с който са се съгласили. Имаха и ключове. Само този състав не са си сложили отговорник и не са си взели ключа. Освен това имаше хора от Младежкия и на портала и на регистрацията, но всички състави дойдоха с много родители. Не може да се знае всичко, които влизат кои са. Входът е свободен. Грешката е в ръководителите. Освен това се изчете текст и по време на фестивала, че всички носят отговорност за вещите си.На всички фестивали е така. Иначе точно тези деца спечелиха най+много награди и не си тръгнаха никак разплакани. Всички останали участници бяха предали ценните си вещи на ръководителите си и нищо не им беше откраднато.И към “ журналиста“ телефоните са 6 , няма изчезнали пари, а само един чифт обувки.

майка
майка
06.05.2016 20:47 20:47

Организаторите трябва да осигурят охрана на по време на фестивала!!!

присъствал
присъствал
08.05.2016 14:49 14:49

Как вините ръководителите и родителите, след като не еднократно попотахме за ключ и ни казаха, че няма какво да се случи. И каква наглост трябва да имаш, че да те видят как тършуваш в чужд багаж и да кажеш, че си от охраната.БЕЗОБРАЗНО Е.

Back to top button