Регион

120 г. „Пробуда“ отпразнуваха в Горски извор

ПразникОбластният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави жителите на димитровградското с. Горски извор по повод Гергьовден.

ПразникПразникът се отбелязва с традиционния събор „Заедно на Гергьовден“ и честването на 120 г. от създаването на читалище „Пробуда“ в селото. Освен губернаторът, гости на тържественото честване бяха кметът на Димитровград Иво Димов, общински съветници, кметове на села от общината, стотици жители и гости на Горски извор.

ПразникСелото не само е съхранило традициите за честване на Гергьовден, но и ежегодно провежда събор, който представя самобитните обичаи и типичните за този край на България песни и танци. И всичко това се случва благодарение на изключителната енергия на читалищното настоятелство и на кмета на селото, разказаха жителите на Горски извор.

Дечев специално изтъкна и ролята на кмета на Димитровград за развитието на селата в общината.

Димов също поздрави хората от Горски извор и връчи благодарствена грамота на председателя на читалищното настоятелство за работата му за съхраняване на българщината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button