Хасково

Четирима наградени и парад на отличниците за празника в Димитровград

ПразникЧетири приза за принос в развитието на просветата и културата на Димитровград бяха връчени на церемонията за 24 май.

ПразникКметът Иво Димов удостои с отличията „Учител на годината“ старши учителите Катя Борисова от ОДЗ „Слънце“ и Владимира Самарджиева от ОУ „Алеко Константинов“.

Председателят на общинския съвет Гергана Кръстева връчи отличията за принос в културата на дългогодишния директор на Историческия музей Елена Георгиева и на секретаря на Клуба на дейците на културата Анелия Радева.

ПразникТържеството на пл. „България“ започна с парад на отличниците и продължи с празничен концерт. Приветствие отправи и областният управител Станислав Дечев.

1200 ученици от общо 4078 в общината дефилираха в парада на отличниците. Шествието премина през централния бул. „България“ под съпровод на духова музика. Парадът предвождаха гвардейците от представителния ученически отряд.

Своя професионален празник честват 390 преподаватели в общината, от които 98 начални учители.

ПразникСамодейци от всичките 33 народни читалища се включиха в тържественото отбелязване на 24 май.

Водещ на официалното тържество бе един от най-изявените ученици в общината – Димитър Джангозов от 10 клас в ПМГ „Иван Вазов“. Постиженията, които Димитър има прославят името на Димитровград по целия свят. Впечатлени от неговите Празникспособности организаторите на Get in the Ring правят безпрецедентен акт, за да допуснат толкова млад участник. Той е включен в националната листа „Топ 5 разработка по информатика и информационни технологии“ на Ученическия институт на БАН.

ПразникСъздател е на един от осемте български стартъпа, участвали в националния финал на международното състезание за стартъпи с награден фонд от 1 000 000$ Get in the Ring. Момчето е с наградата „Развиващо обучение по математика и информатика“ на евродепутата инж. Владимир Уручев на Ученическата секция на УчИМИ (БАН) и спонсориране на участието в Summer Research. Димитър е и с приза „Най-добър проект по математика и компютърни науки“ на международния научен панаир FISSION.

Един от 28-те ученици, спечелили с есе посещение в Европейския парламент в Брюксел по програма „Европейско междучасие“. Национален победител в „Цветна олимпиада“ в категория „Български език и литература“. Допуснат до участие в националния кръг на олимпиадата по английски език. Това са само част от постиженията на един от най-изявените димитровградски ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button