Хасково

Започват масови проверки на земеделци, заведения и строежи

ПроверкиМасови проверки стартират през юни на земеделските производители, питейните заведения и в строителството, съобщи на пресконференция директорът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Земеделците ще бъдат проверявани за еднодневните трудови договори, каквито вече има издадени 6500. По този показател Хасковско се нарежда на трето място в страната след Стара Загора и Пловдив.

ПроверкиЗаведенията пък не били проверявани сериозно през последните 2 г. и сега ще се следи основно за наемането на работа на малолетни. Досега за областта има издадени десетина разрешителни за работа на малолетни.

В строителството акцентът ще падне върху санирането което се очаква да се активизира в летните месеци.

Андреев заяви, че 63-годишният мъж, за който Haskovo.info писа, че бе затиснат от фадрома край с. Узунджово, вчера е изписан от болницата. Мъжът има трудов договор към птицефермата, която е собственост на сина му. От НОИ ще решат дали инцидентът ще бъде заведен като трудова злополука.

За април от Инспекцията са извършили 146 проверки, в които са констатирани 549 нарушения, съставени са 20 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 22 за общо 21 500 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button