Хасково

1189 са безработните висшисти в Хасковско

Илюстрация1288 са безработните младежи до 29 г. през април в Хасковска област, съобщи на пресконференция началникът на отдел „Услуги по заетостта“ в Агенцията по заетостта-Хасково Коста Костов.

Това прави 11% от всички безработни в региона, като броят им в сравнение с предходния месец намалява с 206. Висшистите без работа са 10% или 1189 и също намаляват с 60 човека.

Безработицата в региона през април е 10.8% и намалява с 0.8%, като регистрираните безработни са общо 11 230, от които 56% са жените.

Най-ниска е безработицата в община Хасково – 7.7%, а най-висока остава в Маджарово – 25.8%. Регистрираните неактивни лица за областта са 456.

От Агенцията обясниха, че през пролетта и лятото безработицата традиционно пада заради сезонната заетост и активизиране на строителството.

През месеца на работа са постъпили 715 човека, а обявените свободни работни места са 437.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button