Външни публикации

ПМГ Хасково с проект „Учител+“

Проект ПМГПРОЕКТ „УЧИТЕЛ +“
ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +“ КД1 –ОБРАЗОВАТЕЛНА МОБИЛНОСТ НА ГРАЖДАНИ, МОБИЛНОСТ НА ПЕРСОНАЛ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ,
ДОГОВОР № 2015-1-BG-01-KA101-013846

Проект

ПРОЕКТ „УЧИТЕЛ +“
ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +“ КД1 –ОБРАЗОВАТЕЛНА МОБИЛНОСТ НА ГРАЖДАНИ, МОБИЛНОСТ НА ПЕРСОНАЛ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ,
ДОГОВОР № 2015-1-BG-01-KA101-013846

Проект “Учител+“ се реализира от Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ и е първият проект в Хасково по програма „Еразъм+“, ключова дейност 1 „Образователна мобилност на граждани – Мобилност на персонал в училищното образование“. Проектът стартирана 1 юни 2015 и щеприключина 31 май 2016 г. като е насочен към квалификация на преподавателите от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в практическо и методическо интегриране на новите технологии за по-качествено образование на учениците, обогатяване на езиковите компетенции на преподавателите и развитие на методики в преподаването по чужди езици с директен ефект върху обучението на децата и младежите в училището. Проект „Учител+“ има за цел и разширяване на възможностите за развитие на международни партньорства чрез обучение и разработване на европейски проекти и към обогатяване на социалните компетенции в пряката работа с деца, младежи и възрастни в училище, зачитайки техните права и достойнство.

Подобряване на качеството на образованието, образователните иновации и високите постижения са основни приоритети на нашето училище, залегнали в този проект, които кореспондират със специфичните цели на програма „Еразъм +“ в сферата на образованието. Навлизането на новите технологии в ежедневието на всеки човек, налага и тяхното адекватно използване и в процеса на обучение. В следствие на модернизация на училищната среда, която приключи в гимназията началото на 2015 г., ясно се открои нуждата от допълнителна методическа подготовка на преподавателите за интегриране на новите технологии в обучението. Новите методи на работа в училище се базират на обучение, споделен опит и добри практики, което отваря необходимостта от тяхното целенасочено търсене и правилно интегриране, използвайки опита на професионалисти от различни страни. Необходимостта от обучение в мултикултурна среда с участието на професионалисти от различни страни, обогатяване на езиковите компетенции на преподаватели, а посредством тях и на учениците, може да бъде задоволена чрез участие в европейски квалификационни курсове, директен контакт с колеги- преподаватели и разработването и  включването в европейски проекти за развитие в образованието и междукултурен диалог.

В квалификационните мобилности по проект “Учител+“ се включиха 12 преподаватели от гимназията, които в последствие проведоха семинари, обучения, работа в малки групи с всички останали 39 представители на педагогически персонал на училището.  Реализирането на проект „Учител+“ има директен ефект върху цялата училищна общност, като доведе до усъвършенстване на професионалните и езикови компетентности на участниците, разшири обхвата и приложението на новите педагогически практики върху учителите и учениците. Проектът подобри комуникацията, общуването и социалните умения на всички страни в учебния процес, като отвори пространство за международно сътрудничество чрез намирането на партньори и познанието за разработване на европейски образователни проекти.
 
Повечеинформациязапроекта може да намерите на интернет страница: uchitelplus.weebly.com
 
Настоящата публикаця отразява единствено позицията на ПМГ „Акад. БоянПетканчин“, Хасково. Център за развитие на човешките ресурси и Европейскатакомисиянесаотговорнизаупотребатанасъдържащатасе в тяхинформация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button