Регион

Димитровград се присъединява към водната асоциация

СесияВиК-Димитровград да се присъедини към обособената територия, обслужвана от ВиК-Хасково и да премине към Асоциация по ВиК-Хасково реши местният парламент.

За да разясни на съветниците, а чрез тях и на димитровградчани, предимствата на предстоящата консолидация във водния сектор, в заседанието участва и областният управител Станислав Дечев. Експертно становище по темата за реформата във ВиК-сектора изразиха и представителите на МРРБ Ивета Маринова и Ивайла Петрова, както и експертът от областна администрация Венета Вълканова.

„С популизъм и демагогия не се управлява“, се обърна към част от съветниците кметът на Димитровград Иво Димов. Той посочи, че 5-годишната програма за инвестиции за ВиК- Димитровград възлиза на 153 млн. лв. „Това е непосилна сума за дружеството“, подчерта Димов. „Консолидацията ще позволи да се кандидатства по ОП „Околна среда“ и да се инвестира по приоритетни обекти“, обясни той.

На сесията бе припомнено, че цената на водата не се определя от общините и от общинските съвети, а се изчислява от КЕВР по специална методика.

„Водата в Димитровград ще поскъпне, независимо дали ще се случи консолидацията или не. Затова е по-добре да работим заедно и солидарно всички общини от областта. Това е единствената възможност да се инвестира в този сектор и той да работи ефективно“, допълни Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
NoComments
NoComments
26.05.2016 18:37 18:37

Първо: вижте по средата в ”Прочетете още:” двете заглавия с ДНЕШНА дата::
– „Симеоновград три дни без вода заради новата жп линия“
– „Половин Хасково без вода, главен водопровод гръмна на две места“
И бъдете сигурни, че ВЕЧЕ и в Димитровград няма да има вода.

Второ: Ето какво е казал областният управител:
– „Водата в Димитровград ще поскъпне, независимо дали ще се случи консолидацията или не. Затова е по-добре да работим заедно и солидарно всички общини от областта. Това е единствената възможност да се инвестира в този сектор и той да работи ефективно“, допълни Дечев.”
Значи искаш не искаш ”ЩЕ ПОСКЪПНЕ” – честито!
Това ли е единствената възможност – не ми се вярва особено на господина

Анонимен
Анонимен
27.05.2016 9:38 9:38

Демекь,или ке ми дадеш или ке та е*ам … ха ха ха.
Абе тя и тая вода ще изтече…

Back to top button