Регион

Симеоновградчанин ще патентова круша с рекорден добив

ПриемнаНов сорт круша е селектирал Тенчо Радев от Симеоновград, който потърси съдействие от зам.-областния управител Валентин Ангелов за неговото патентоване. Това стана по време на приемната в града.

Мъжът е създал нов сорт с рекордно голям добив и с помощта на Ангелов производителят се свърза с един от най-големите разсадници в България, този в казанлъшкото с. Крън. Фирмата работи с най-добрите научни институти в Европа в областта на земеделието и ще съдейства за изследването и патентоването на новия продукт.

Ангелов проведе днес приемни с гражданите на Симеоновград и Димитровград. За проблеми с качеството на питейната вода и с канализационната система сигнализираха жители на Симеоновград. Те поставиха и въпроса за липсата на работа за млади хора. След проверка от Ангелов, стана ясно, че в Бюрото по труда има обявени свободни позиции за хидроинженер и за специалисти от ОМП в община Симеоновград. Според кмета Милена Рангелова, интерес към тях обаче няма.

Кметът на Константиново Димитър Дончев алармира за нерегламентирано изхвърляне на трупове на домашни животни близо до водоема на селото. Със сигнала своевременно бе запознат директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Станков. Той ще направи проверка на случая, ще се изследват труповете на животните, за да се установи причината за смъртта им. Ще бъдат проверени и стопаните, които са изхвърлили труповете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ВАНКО
ВАНКО
27.05.2016 16:23 16:23

А СТИГА, НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ДА НЯМА ЖЕЛАЕЩЕ ЗА ДЕЖУРНИ В ОБЩИНАТА. НЕЩО НЕ Е ТАКА

Back to top button