Хасково

Малките дарения директно в общинската каса, питат къде са кравите и бика

ДаренияДаренията на малки суми към община Хасково да се завеждат директно в касата на кметството, предвижда приетата от общинския съвет Наредба за получаване и управление на дарения от общината.

ДаренияПредседателят на съветническата група на ГЕРБ Антон Иванов обясни, че става дума за суми от 20 – 30 лв., например, за да не се принуждават хората да дават по 5 лв. за банков превод.

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ заяви, че това е старата наредба, която преди време бе отменена от съда и оттеглена през април от вносителя й Росен Пеянков от коалиция „Сряда 7“. Пеев посочи, че в нея не е упоменато каква ще е отговорността при неспазване волята на дарителя. Той даде за пример фигурите на кравите и бика, които бяха поставени миналия септември под часовниковата кула и след това прибрани. Пеев поиска писмен отговор от кмета Добри Беливанов, къде са сега кравите и бика, като неговата информация е, че те са в склад на ОП „Екопрогрес“. Съветникът е част от дарителите.

Сега в наредбата се предвижда, че дарения до 50 000 лв. ще се приемат от кмета на общината без решение на местния парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЛАМБОРЖИНИ
ЛАМБОРЖИНИ
27.05.2016 19:42 19:42

БИКА СЕГА СИ ПИЕ БИРАТА НА ЯЗОВИР КЛОКОТНИЦА А КРАВИТЕ ОЩЕ МУЧАТ В ОБЩИНАТА И С НАСЪЛЗЕНИ ОЧИ ПИТАТ – КОГА ШЕ СЕ ВЪРНЕ БИКА ГОШО-МА ГО СКОПИ БАЙ ДОБРИ АА-ХАХА!

Бай иван сачмата
Бай иван сачмата
27.05.2016 19:58 19:58

Да горния коментар е добър Дарения –има ли такива които да дарят без да очакват после нещо Няма такива Впрочем аз съм от тези които никога няма да дарят нищо за хасково Питам колко дариха Евгения Шалапатов Бай Добри Антон Златко Марчев Гаргов и всички останали Когато всички съветници дарят –и аз ще даря

Канджоолар
Канджоолар
27.05.2016 20:20 20:20

Пеев си искал кравите и бика Ами дайте им си ги и Вие бе гербаджии Не членувам в никаква партия по обясними причини –принципа всички са маскари –-което си е и вярно Тия крави естествено струват пари които са от нас данъкоплатците но щом толкова си ги искат дай им ги б БАЙ ДОБРИ Пратете ги в имението на Гошката или пък на негония ОРДИНАРЕЦ –СЛУГА НЕПОДРАЖЯЕМИЯ ЯНКО МИТЕВ

Гражданин
Гражданин
28.05.2016 9:45 9:45

Всички си искаме кравите.баба Яга и бухала защото точно те правеха града ни различен и дори екск*рзианти питаха къде са за да ги видят…На запад никой не си маха направеното,а напротив добавя нови неща!На Хасково манталитета му е такъв и всеки опит да бъде атрактивен и модерен е обречен на провал!Тогава не се учудвайте защо децата ни бягат в големите и модерни градове и на запад и се снимат пред екстравагантни архитектурни решения…!

архитектурни крави
архитектурни крави
28.05.2016 15:04 15:04

Те пък кравите и баба Яга големи архитектерни „решения“ !
Ха ха ха !

прикипрен
прикипрен
28.05.2016 19:22 19:22

Абе ГРАЖДАНИНО ти не видяли какви стойностни паметници се махнаха когато на власт дойде синята мъгла Ана Маймункова я ИЗРИТАХА в градската градина други пратиха на майната им ти си ЗАРЕВАЛ за КАУНЯ ЯНКО МИТЕВ И баба яагаКоято е съпруга на БАТ ГОША БИВШИЯ

ФИЛИБЕТО МАЙНА
ФИЛИБЕТО МАЙНА
28.05.2016 20:49 20:49

БИВШИЯ КМЕТ ГОШО В ЗАТВОРА ДЕТО СЪБОРИ-МА ПЪРВО ДА СИ ГО ПОСТРОИ И СЛЕД ТВА ВЪТРЕ-ЩЕ СТАНЕ НАЙ- ГОЛЯМАТА АТРАКЦИЯ-ДАЖЕ ПО ГОЛЯМА ОТ ЦЕНКО ЧОКОВ-ЩЕ ГО ПОКАЗВАТ СРЕЩУ 10 СТОТИНКИ А ПАРИТЕ СЪБРАНИ ОТ ПОСЕТИТЕЛИ ДА СЕ ДАРЯТ НА РЕДАКТОРА НА ХАСКОВСКИ КАУНЬ ЯНКО, КОЙТО ЩЕ НАПИШЕ ПЕСЕН ЗА ЗНАМЕНИТИЯТ ЗАТВОРНИК ГОШКА-А КОЛИТЕ ДА СЕ КОНФИСКУВАТ ЩОТО СА КРАЖБА ОТ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ХАСКОВО!

ГРАЖДАНИН
ГРАЖДАНИН
29.05.2016 8:23 8:23

Не са големи,а различни архитектурни решения направени с наши пари,а колкото до другите махнати паметници да върнат и тях.Те са история и за тях има място!А за бившия кмет;всички кметове имат облаги,но този поне направи града!Ако отидете в други градове особено в Северна България благоустройството е трагично!

Back to top button