Хасково

Съветниците дадоха зелена светлина за довършването на църквата в „Орфей“

СесияОбщинските съветници дадоха зелена светлина за довършването на църквата „Св. Иван Рилски“ в хасковския кв. „Орфей“ с даване на църковното настоятелство безвъзмездно право на строеж.

Местните парламентаристи бяха призовани от трибуната да помогнат за довършването на църквата от депутата Евгения Ангелова, която е в църковното настоятелство с председател отец Никола.

СесияНародният представител заяви, че следващата седмица плановете на църквата ще бъдат разгледани от пловдивския митрополит Николай. След изготвянето на количествено-стойностната сметка ще започне и възобновяването на храма. Ангелова припомни, че църквата е започната преди 21 г.

Haskovo.info припомня, че миналата събота църквата бе огледана от дядо Николай. Нина Танчева е архитектът, който има грижата за проекта на църквата. Дарител вече е осигурил бетона и варта за довършването на храма. Очакват се други благодетели, които да осигурят тухли, желязо и другото необходимо за градежа. От рождения ден на депутата Делян Добрев също са събрани около 2000 лв. за храма.

Очакванията са строителството да бъде възобновено до няколко месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Илиян
Илиян
27.05.2016 14:49 14:49

Браво нека малко църкви построят…откакто съм роден само джамии никнат като гъби

членове на Герб
членове на Герб
27.05.2016 17:07 17:07

Ангелова много си смешна какво си дала ти и твоето много богато семейство. Съветниците от герб като помака Румен са научени само да вземат но не и да дават.
Съберете се дайте пример.
Ама всеки от вас да даде минимум по 2000 лева иначе използвате властта.
Крие те се зад Б Борисов и той ви печели изборите.

буковски
буковски
27.05.2016 20:12 20:12

Навремето при СОЦА управляващите казваха в такива случаи $$Другари дайте да дадем – но въщото време даваше народа а те не се и измърдваха и с 1 лев Тия сега са същите чакат ние да дадем Тарикати –от тях идеите и призивите а парите от НАС Е ееееее не така Имайте пред вид обаче че тия съветници общински служители и партии тази Евгения и другите депутати в парламента от Хасково няма да дарят нищо за църквата което показва що за хора и ХРИСТИЯНИ са за СРАМОТИИТЕ Хасково нет ака е медия държаща на името си трябва да подава непрекъснато имената на дарителите за църквата

Back to top button