Регион

Десетки ученици тестваха грамотността си в Димитровград

ДиктовкаДесетки, предимно ученици, тестваха грамотността си на открито в Димитровград.

ДиктовкаКато част от национална кампания на БАН те писаха диктовки на улицата. Организаторите разположиха три компютъра със слушалки.

Четвъртокласникът Никола беше един от първите, които написаха текста без грешка и получиха подаръци. Оказа се, че за него не е имало много предизвикателства.

ДиктовкаПроверката на диктовките беше поверена също на ученици. Повечето от децата не могат да напишат целия текст, но това, което бяха написали, бе по-добро от очакваното.

Организаторите си поставят за цел да ограмотят повече хора. Разбира се всичко мина пред погледа на специалисти. Учителите са категорични, че и днешните деца могат да бъдат по-грамотни, но трябва да ги накараме да го поискат.

Кампанията „Написаното остава. Пиши грамотно!“ е на института по български език на БАН и се провежда на много места в цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button