Хасково

Футболен мач, бридж турнир и концерт за #СПАСИЖОРО

Георги ХристовНяколко инициативи са насрочени за следващите дни в подкрепа на кампанията #спасижоро. Тя е за набиране на средства, необходими за животоспасяваща процедура в чужбина за журналиста Георги Христов, която струва около 40 000 евро.

Жоро страда от рак, миналата година му бе направена операция, но за съжаление има разсейки в черния дроб. Тежката химиотерапия, на която е подложен от миналата година, не дава желаните резултати.

Събраните средства от насрочените джаз импровизации тази вечер от 19 часа в хасковския клуб „Ралица“, ще отидат за кампанията. В клуба ще се изявят китаристите Димитър Русев-Мутата, Пламен Крумов и цигуларят Любомир Толумбаджиев.

В неделя от 15:15 часа по време на мача-реванш на димитровградския стадион „Миньор“ между футболните ветерани от Димитровград и отбора на гръцкия Комотини, също ще се набират средства. За димитровградчани на терена ще излязат Елин Топузаков, Митко Трендафилов, Дончо Донев, Динко Господинов. Кметът Иво Димов също ще играе.

Хасковският клуб по бридж също организира благотворителен турнир в подкрепа на Жоро, който е един от активните състезатели по спортен бридж. Благотворителният турнир започва в понеделник в 19 часа, в бридж клуб „Хасково“. От клуба канят всички бивши и настоящи състезатели, любители и фенове на играта.

Сред първите, които откликнаха на апела на журналистите от Хасково #спасижоро, са и ОДЗ „Звънче“ №22. Те посвещават концерта си по повод 25-годишнината от създаването на детското заведение, който ще е на 1 юни от 19 ч. на голямата сцена в читалище „Заря“ също на каузата за Жоро. По време на концерта ще има кутии за набиране на средства.

Утре от 10 до 12 часа заместник-председателят на Общинския съвет в Харманли Светлана Николова ще събира дарения в кутия за лечението на Жоро на входа на Градската градина.

#СПАСИЖОРО – Нека всеки помогне, според възможностите си на Георги Христов.

Банкова сметка:

ЦКБ АД- клон Хасково
BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

ePay:  BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button