Регион

Фермерите с избитите животни на ръба, ще съдят държавата

ПротестФермерите, чиито животни бяха унищожени заради опасното заболяване нодуларен дерматит, се готвят да съдят държавата в Страсбург. Те настояват за среща с премиера Бойко Борисов и готвят нови протести.

ПротестПричината е, че изплащаните обезщетения според техни изчисления са наполовина от реалната цена на избитите животни. Така дори не могат да покрият кредитите, които са теглили. Животновъдите настояват и за компенсации през периода от 6 месеца, в който нямат право да отглеждат животни.

Днес десетки животновъди се събраха край димитровградското село Радиево, за да обсъдят исканията си, които ще внесат в министерството на земеделието през следващата седмица.

ПротестДокато тече карантината и не можем да отглеждаме животни, държавата да изплати загубите от нереализирано мляко, настояват животновъдите. Те искат и по-високи обезщетения, защото изплатените досега при много от фермерите не стигат дори за покриване на кредитите.

Банките ще ни вземат къщите, защото им дължим десетки хиляди, които няма от къде да вземам като сме принудени да не работим, казват фермерите и посочват, че нямат дори пари да дадат на децата си за училище.

Животновъдите дават един месец срок на държавата да измисли как да ги спаси, след което ще организират национални протести и ще заведат искове в съда в Страсбург.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
суровоядец
суровоядец
28.05.2016 19:15 19:15

Каквото и да правят както и да я въртят тия батета ще пият по една чешмяна вода

Back to top button