Хасково

20 на изпит за спасители, сред тях и 56-годишен учител

Курс20 се явиха на изпита за водни спасители на басейна в комплекс на Кенана в Хасково.

КурсПовечето от тях са младежи от областния град. Най-възрастният в курса, организиран ежегодно от БЧК, е 56-годишният преподавател по физическо в ПГЛП „Райна Княгиня“ Иван Ангов. Мъжът обясни пред Haskovo.info, че свидетелството за спасител ще му трябва за работата и за това е решил да изкара курса.

Сред най-младите пък са три момчета на по 17 г. Един от тях е Стелиан Палазов от ПГДС „Цар Иван Асен втори“, който ще надгражда басейновия спасител и с морски. Момчето иска да си търси работа през лятото на морето. В групата на по-малките е и 10-класникът в ГПЧЕ „Асен Златаров“ Атанас Димитров, който също иска да има свидетелство за море, както и отличникът в 11 клас на ПМГ „Боян Петканчин“ Димитър Николов.

КурсКурсът за басейн струва 273 лв., а надграждането за море се доплаща със 151 лв., като таксите са процент от минималната работна заплата от 420 лв.

Курсът за басейнов спасител продължава 15 дни след което се продължава за морски, като финалният изпит тук е на 30 юни.

На приемния изпит кандидатите трябваше да преплуват 50 метра свободен стил за 55 секунди и 25 метра бруст без време.

Заниманията на кандидат-спасителите са всеки работен ден от седмицата, като басейнът ще отвори за граждани на 1 юни, когато входът за деца до 16 г. ще е безплатен.

 Курс Курс 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МОРСКИ ВЪЛК
МОРСКИ ВЪЛК
30.05.2016 19:45 19:45

Това е трудна и отговорна професия и опита се гради със време,Особено със морето шега не*ива какви опитни плувци се са одавяли,Само един съвет винаги използвайте плавници и буй в морето !!!! ТОЙ ДИМО ЗНАЕ ЗАЩО !!!!А който спасител смята че отива на почивка по добре да се откаже трябва да има здрав поглед във хоризонта и наблюдаване му е майката!!! АЙДИ ЧАО ОТ СТАРИЯ МОРСКИ ВЪЛК!!!

Back to top button