Регион

20 месеца затвор за шофьор, прекарал 146 мигранти през границата

ИлюстрацияНа година и осем месеца затвор при “строг” режим получи от свиленградския съд 28-годишният Мехмедали З., за превеждане през границата на 146 мигранти, съобщават от прокуратурата.

Районен съд-Свиленград му е наложил и глоба от 1500 лв.

На 20 септември 2015 г. Мехмедали шофирал товарен камион МАН с бургаска регистрация. При влизане на ГКПП „Капитан Андреево“, от Турция в България, от камиона започнали да излизат хора, след като разбили част от каросерията. На място служители на Гранична полиция установили, че в товарния автомобил били превозвани 146 лица – мъже, жени и деца, на възраст от 3 до 15 г. от Ирак и Иран. Водачът на камиона успял да избяга и след проведено издирване е задържан от полицията в Стара Загора.

На 8 октомври миналата година е бил доведен в Граничен полицейски участък-Свиленград и по искане на свиленградската прокуратура съдът му е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Установено е, че чужденците пътували в хладилното помещение на товарния автомобил, като инсталацията е работила с цел да не бъде установено наличието на хора в каросерията. Бежанците са били настанени в миграционни центрове у нас. Присъдата е постановена след споразумение, сключено между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от свиленградския съд, и е окончателна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СЕЛЕНЖЕР
СЕЛЕНЖЕР
01.06.2016 11:04 11:04

ТРЕПАНЕ И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМОТИТЕ МУ ТРЯБВАШЕ ДА ПОСЛЕДВА,А НЕ ГЛУПОСТИ…

Back to top button