Хасково

Обвиниха харманлийски полицай за 70 лв. подкуп

ИлюстрацияХасковската окръжна прокуратура привлече като обвиняем 48-годишният харманлийски полицай с инициали М. П. за приемане на подкуп от 70 лв., съобщават от държавното обвинение.

Досега е установено, че на 20 срещу 21 април тази година полицейският служител спрял на два пъти за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ в Харманли. Той и негов колега изпълнявали патрулна дейност в града. Автомобилът бил управляван от 43-годишния А. С., който бил неправоспособен водач и имало съмнение, че шофира след употребил алкохол.

При проверка на документите полицаят установил, че А. С. няма книжка. Тъй като нямал правомощия по Закона за движение по пътищата, полицаят М. П. следвало да уведоми оперативния дежурен в РУ на МВР-Харманли, който да изпрати служители от „Пътен контрол“ за съставяне на акт за административно нарушение на неправоспособния водач. Вместо това старши полицаят, поискал и получил подкуп от 50 лв. от водача на автомобила, за да не му се съставя акт, без да уведоми оперативната дежурна част в харманлийската полиция, като му разпоредил незабавно да напусне града.

Шофьорът и неговият спътник А. М. не отпътували веднага от града, а посетили денонощен магазин, за да напазаруват. На връщане отново били спрени за проверка от същия автопатрул. Установено е, че А. М., който пътувал в колата, дал на полицая още 20 лв., които той поискал и приел като дар, за да продължат безпрепятствено пътя си. По-късно е бил подаден сигнал на тел. 112. На полицая е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КУМА ЛИСА
КУМА ЛИСА
31.05.2016 19:10 19:10

Знае се вече ,че харманлийки са много шавливи , но за мъжете им /чехлювците/ сега се разбра как в кризата успяват да зарадват половинките си ако не с друго…. то поне с някой лев БАКШИШ ! Браво на мухльото!!!

Анонимен
Анонимен
01.06.2016 11:12 11:12

ТРЯБВАШЕ ДА ОТАРАШИ НАЦЯЛО ЦИГАНИНА И ДА ГО ПРЕБИЕ ЗА ДЕСЕРТ.

Back to top button