Спорт

Колоездач изкачи Аида за 23.47 минути, 81-годишен го последва

КолоезденеВеселин Мичев от Пловдив с време 23,47 минути стана абсолютен победител в колоездачното изкачване на връх Аида в Националния курорт Минерални бани. 

КолоезденеНад 50 колоездачи от 13 клуба в страната се включиха във второто състезание по колоездачно изкачване на връх Аида.

Проявата беше организирана по повод Деня на община Минерални бани от клуба по колоездене в Хасково и общинското ръководство. В надпреварата се включиха състезатели от цялата страна.

КолоезденеНай-масово участваха колоездачните клубове от Хасково, София, Сливен и софийския клуб „Булвело“.

Състезателите бяха разпределени в 6 категории. Първата от тях бе за жени. Във втората категория се състезаваха мъже от 18 до 30 г. Състезатели на възраст от 31 до 40 г. се надпреварваха в третата категория.

КолоезденеДругата възрастова категория бе за мъже от 41 до 50 г. В класа на зрелостта участниците бяха от 51 до 60 г. И последната категория бе за ветерани – над 61 г. Най-възрастният състезател бе 81-годишният Стефан Бахаров от Сливен. При жените симпатичната Ивета Алексиева от Вършец обра овациите на участници и публика.

Колоездене„Миналата и тази година идвате тук и си отивате за един ден, моето виждане е това състезание да бъде доразвито така, че да оставате поне два-три дни. Така хората ще могат да ви се порадват повече, а и вие ще можете да усетите тяхното гостоприемство още по-добре“, обърна се към състезателите кметът Мюмюн Искендер. Той получи от организаторите специална грамота за най-бърз и точен кмет.

Наградният фонд предвиждаше по 80 лв. за първо място във всяка категория, 50 лв. за второ място и 30 лв. за трето. Освен това първият изкачил върха от всяка група получи плакет, а победителят разля шампанско, както се прави на всяко състезание.

Празничните прояви продължиха вечерта в Летния театър с концерт на фолклорните формации при читалище „Заря 1957“ в Минерални бани и изпълнения на Народен оркестър „Топлика“ с ръководител Атанас Бойчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.06.2016 14:16 14:16

Ешасън КМЕТЕ …

Анонимен
Анонимен
19.06.2016 14:18 14:18

Друг,оде е*аньте,я с маторчет го качвам за по бърже …

Back to top button