Хасково

Раздадоха Пегасите на „Южна пролет“ в Хасково

Искра Радева

Водещ на церемонията беше Искра Радева

Бронзовите Пегаси от конкурса „Южна пролет“ бяха раздадени тази вечер в залата на театъра в Хасково. За 36-ти път млади дебютанти в литературата получиха статуетка „Пегас“, званието „Лауреат“ и финансова награда от 1000 лева във всяка категория. 

Бояна Петкова впечатли най-силно журито с председател проф. Боян Биолчев в категорията поезия със своята стихосбирка „Така ми е“. Наградата за проза взе Александър Чобанов за сборника с разкази „Колекция 18“. В новата категория за киносценарий бе награден Иван Владимиров.

Голямата награда на името на известния хасковски книгоиздател Александър Паскалев бе присъдена на писателя Иван Енчев за цялостен принос.

За първи път тази година община Хасково връчи и нова награда, озаглавена „Духът е мъжество„. Получи я 18-годишният поет в инвалидна количка Симеон Узунов за стихосбирката си „Сънувана прегръдка“. Той бе поощрен и с материална награда. Кметът на Хасково Георги Иванов му връчи мобилен телефон.

Наградата на хасковския клуб на дейците на културата за местен автор отиде при Мина Карагьозова. Свои призове дадоха и три банки.

 

Бояна Петкова

Бояна Петкова
 

Александър Чобанов

Александър Чобанов
 

Иван Владимиров

Иван Владимиров
 

Иван Енчев

Иван Енчев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button