Спорт

Треньор на Агаси ще готви Григор в Лас Вегас

Григор ДимитровШампионът ни от „Уимбълдън“ и US Open Григор Димитров ще се готви през декември в Лас Вегас под личното ръководство на Тили Райс –  фитнес треньора на бившия №1 в света Андре Агаси. Това е съобщил бащата на тенисиста – Димитър Господинов пред Стандарт. 

Целта е 17-годишния хасковлия, който изигра своя последен турнир при юношите през септември, да се подготви най-вече физически за тежките мачове при мъжете.

Ученикът от местното Спортно училище получи поредно признание за таланта си с поканата за участие тази седмица в изключително силния турнир на ATP от серията „Мастърс“ в Мадрид с награден фонд 2 милиона и 270 хиляди евро. Лично организаторът на състезанието- румънския милиардер Йон Циряк осигури „уайлд кард“ за талантливия хасковлия, който в момента е 478-ми в света при мъжете. В испанската столица Григор ще стартира от квалификациите.

Очаква се утре най-прогресиращият ни тенисист да бъде награден като „Спортист №1 на България“ за септември заради титлата си от Откритото първенство на САЩ и оглавяването на световната ранглиста при юношите.  Междувременно Григор Димитров се появи по БНТ в рекламен клип от кампанията „Честна игра“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button