Регион

Децата с хепатит А в Тополовград вече са седем

ЛинейкиСедем са вече заболелите от хепатит А в Тополовград, съобщиха днес от регионалната здравна инспекция в Хасково. Haskovo.info припомня, че миналата седмица от РИОКОЗ обявиха взрив на болестта след като 6 деца, живеещи на съседни улици се заразиха. Четирима от малчуганите са от една и съща детска градина.

Хепатит А при децата преминава сравнително леко и понякога е трудно да се открият симптомите, понеже може да се изкара на крак и само един от десет случая дава видими симптоми, уточни епидемиологът д-р Снежана Иванова. Въпреки това проверки се правят всеки ден, уточни тя.

Много слабо е завишаването на острите респираторни заболявания в областта за месец януари. Ежедневните проверки, които РИОКОЗ извършва, са показали, че до момента няма основание за притеснение. В съседните области обаче броят на настинките и грипа се увеличава, което създава евентуална опасност и за Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
an
an
03.02.2011 20:31 20:31

da apuk gripna nqma tovkova bolni a samo ni ma4at kak moje takova ne6to ?
samo topolovgrad e na daskalo nali sme mn y4enolubivi

Back to top button