Хасково

Партиите не се разбраха за РИК – Хасково: ГЕРБ и БСП в спор за председател

Политическите партии и коалиции не са постигнали консенсус за състава на Районната избирателна комисия – Хасково във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент, съобщават от областна администрация.

На днешните консултации, ръководени от заместник-областния управител Стефка Здравкова е станало ясно, че РИК ще бъде от 15 члена. Направени били поименни предложения за състав на РИК – Хасково. За председателското място претендирали две политически сили. ГЕРБ предложили РИК да бъде оглавена от Веселина Тенчева, а БСП настоявали мястото да бъде заето от Атанас Янчев. Не бил постигнат консенсус и за заместник-председателското и секретарското място.

Всички предложения ще бъдат изпратени в Централната избирателна комисия, която трябва да вземе окончателното решение за състав на РИК – Хасково до 5 април.

Консултации

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button