Хасково

80% от делата в Хасковския административен съд са приключили в срок

Над 80% от подлежащите на разглеждане дела за 2018 г. са приключени до 31 декември, сочи отчетът за дейността на Хасковския административен съд за миналата година.

Броят на делата за разглеждане е бил 1746, новообразуваните дела общо са 1311 броя – административни, касационни административни и касационни с наказателно-административен характер, включително делата, върнати за ново разглеждане след касационен контрол. Приключили с акт по същество са 1163 административни и касационни дела, а 234 са били прекратени поради неотстранена нередовност или недопустимост на оспорването. През годината в инструктивния 3-месечен срок са свършени общо 916 административни и касационни дела, което съставлява близо 66% от всички свършени дела през 2018 г.

От върнатите през 2018 г. от ВАС след касационен контрол 362 административни и частни касационни с наказателно-административен характер дела, в 254 случая са изцяло потвърдени съдебните актове, постановени от хасковския съд. Броят на потвърдените при касационен контрол актове на съда се равнява на 70,17% от броя на върнатите от ВАС дела през 2018 г.

Месечната натовареност по щат на магистратите от Хасковския административен съд по отношение на делата за разглеждане е 18.19 броя, като действителната натовареност на база общ брой дела за разглеждане възлиза на 20.07 броя дела месечно.

Отчетът беше представен вчера на общо събрание на съдиите от Хасковския административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button