Регион

Жена напълни резервоара на колата си с препарати за растителна защита

85 литра контрабандни агропрепарати са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при две проверки, съобщават от Агенция „Митници“.

Жена заредила резервоара на автомобила си с течна тор в опит да я пренесе незабелязано през границата.

При единия от случаите митничарите проверили лек автомобил с хасковска регистрация, влизащ в страната от Турция. В бензиновия резервоар на автомобила, който се е движил на газ, е открита кафява течност с мирис на препарат за растителна защита. Общото количество на откритата течност е 56 литра. Според личните обяснения на водача на автомобила, българска гражданка, с инициали З. С., резервоарът е използван, за да бъде пренесен препарат за растителна защита – течна тор „Tonik“, закупена от Турция.

При проверка на лек автомобил, управляван от македонски гражданин, влизащ в страната от Турция, митничарите открили 29 бутилки по един литър и пакети с общо 1.2 кг. препарати за растителна защита, укрити във фабрични кухини на автомобила и в личния багаж на шофьора.

Контрабандните препарати за растителна защита са задържани и предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Само за десет дни през март митничарите са задържали 180 литра и 25 килограма препарати за растителна защита, които не отговарят на изискванията за внос. Една част от препаратите са иззети с разписки при проверки на преминаващи пътници през ГКПП „Капитан Андреево“. Друга част са задържани при опит да бъдат пренесени без знанието и разрешението на митническите органи, за което на нарушителите са съставени актове и са образувани административнонаказателни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button