Хасково

Приключи разследването на обира на 1.8 млн. лв. от хасковската поща, обвиниха петима

Приключило е разследването по делото за знаковия грабеж на крупната сума от 1 833 000 лв. от пощата в Хасково, съобщават от областната дирекция на МВР.

Обирът беше извършено вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникна в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя. Като на филм маскираните за минути, проникнаха в трезора на пощата и чрез металорежещи машини отвориха три масивни метални каси, откъдето взеха парите и след това избягаха с предварително подготвени автомобили и маршрути.

Разследващите вече са установили извършителите на грабежа, допълват от полицията. Това са криминално проявени мъже с технически познания. Част от обирджиите са задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление. Намерени са улики и веществени доказателства, уличаващи мъжете. Разпитани са над 100 свидетели, изготвени са близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания. Парите още не са открити.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че за грабежа са повдигнати обвинения на петима мъже – като извършители или помагачи. За трима е повдигнато и обвинение, че на 7 юни в Димитровград в съучастие откраднали товарен автомобил. За двама от петимата има и трето обвинение за това, че на 7 октомври 2016 г. в Плевен отнели 770 лв.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура – Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button