Регион

Арестуваха хасковлия за поръчково убийство на бизнесмен в Атина

31-годишният Серафим Райчев от Хасково е арестуван в Гърция по обвинение за убийство.

Според властите в южната ни съседка той е извършителят на показен разстрел в Атина. Хасковлията е оказал съпротива, а местната полиция издирва и брат му, съобщава „Нова“.

На 31 октомври миналата година гръцкият бизнесмен Янис Макрис е разстрелян в колата си. В тялото му попадат 4 изстрела от 9-милиметров пистолет, а извършителят и покушението са заснети от охранителна камера наблизо. Касов бон и етикет от дрехи са издали извършителя – Серафим Райчев.

Според властите, българинът е наемен убиец, изпратен в Атина с една конкретна цел – да ликвидира бизнесмена Янис Макрис. Мотивът за покушението все още не е ясен, но следите водели към Австралия. Властите в Гърция са пуснали Европейска заповед за ареста и на брат му. Роднините на арестувания Серафим са се явили в съда, за да чуят какви са обвиненията срещу него и да разберат, че ще остане в ареста.

Убитият бизнесмен Янис Макрис е бил собственик на охранителна фирма в Калитеа. Според публикувана в гръцки медии информация, наскоро е инвестирал крупна сума в нощни клубове на остров Миконос. Името му се свързвало с трафик на дрога за милиони и с опит за убийство в Сидни. Дали това има общо с неговата смърт – не е ясно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button