Регион

Съдът отмени уволнението на полицая за катастрофата с бащата на президента

Хасковският административен съд отмени заповедта, с която на 5 септември миналата година беше уволнен младши автоконтрольор Митко Станков от Харманли.

Той беше уволнен със заповед на директора на областната дирекция на полицията след катастрофата с бащата на президента Румен Радев – Георги Радев. Haskovo.info припомня, че на 17 август в Харманли автомобилът на Радев навлиза в кръгово кръстовище, където вече се движи електрическа триколка. Следва удар, а на мястото е изпратен младши автоконтрольор Митко Станков. 9 дни по-късно беше разпространен запис от охранителна видеокамера и излязоха обвинения, че катастрофата е прикрита. Една от причините за това е, че акт беше съставен на водача на триколката Стефчо Тодоров.

Катастрофа

След вътрешната проверка актът е отменен, а са съставени нови. Административни наказания са наложени на още четирима служители на районното управление на полицията в Харманли. Автоконтрольорът обжалва уволнението си.

Съдът счита, че е неправилно квалифицирано деянието на автоконтрольора в заповедта за уволнението му и я отменя като незаконосъобразна. Решението може да бъде обжалвано пред ВАС.

Както Haskovo.info писа, по-рано миналата година Хасковският административен съд отмени наказанието за бившия началник на полицията в Харманли Неделчо Кирилов, наложено му след същата катастрофа. Кирилов беше наказан с порицание за срок от 1 г. за това, че не е упражнил контрол по отношение на документирането и обработването на катастрофата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Диктатура
Диктатура
06.04.2019 10:10 10:10

Правилно. Човекът е жертва на бойковистки репресии.

Анонимен
Анонимен
06.04.2019 14:58 14:58

Ха познайте сега , мили деца, при предсрочни избори и служебен кабинет къде ще изхвърчи/и колко бързо/ Санков

Анонимен
Анонимен
06.04.2019 21:37 21:37
Отговор до  Анонимен

Ще стане хигиенист при президента.

към анонимния
към анонимния
09.04.2019 11:51 11:51

ще изхвърчи на майка ти хвърчилото

Back to top button