Регион

Със 70 тона фураж подхраниха дивеча през зимата в Хасковско

Близо 70 тона концентриран фураж са осигурили за подхранването на дивеча от дружеството на ловците в Хасково – една от най-важните дейности през зимния сезон.

Благодарение на тази грижа през студените месеци дивите обитатели на природата са имали достъп до 52 т. сено, 188 куб. м. листников фураж. Ловджиите в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово са зареждали редовно 614 хранилки. На ловните им територии са изразходвани и 2040 кг. каменна сол, разпределяна между 128 солища за сърни и елени, 314 – за дребен дивеч и 85 – за диви свине.

Ловните дружини в Минерални бани, Сърница, Караманци, Пчелари преизпълниха плана си за сеитба на дивечови ниви през този сезон. Отлични резултати в грижата за презимуване на дивеча и увеличаване на популацията имат дружините в Гарваново, Родопи, Узунджово, Жълти бряг, Тракиец.

Ловци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button