Спорт

Васил Ривов защити титлата си на държавното първенство по карате

Васил Ривов от хасковския клуб „Аида Вадо-рю“ защити титлата си при мъжете на държавното първенство по олимпийско карате в НСА „Васил Левски“.

В дисциплината кумите, категория до 67 кг. след безапелационна игра и нито една допусната точка по време на битките Васко заслужено спечели златен медал. С това постижение той затвърди позицията си на титуляр в националния отбор на България при мъжете.

От хасковския клуб на шампионата участваха още Моника Николова, Стилиян Язаджиев, Марио Костадинов, Христо Пасков. С медали в дисциплината кумите от първенството се завърнаха Моника Николова – 3 място в категория до 40 кг. при набор 2009 и Христо Пасков – 3 място в категория +52 кг. при набор 2007.

Карате

Държавното първенство се проведе на три татамита и се ръководеше от главен съдия инж. Георги Ривов, председател на реферската комисия на Българска Национална Федерация по Карате и рефер на Световната федерация по карате.

През този уикенд предстои участие на Васил Ривов с националния отбор на България в най-стария международен турнир по карате в Европа „Златен пояс ЧАЧАК“, който ще се преведе в едноименния сръбски град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button