Регион

Близо 2900 ментета в камион с оптични кабели хванаха на Капитан Андреево

Близо 2900 контрабандни спортни дрехи ментета са задържали митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандната стока е открита при проверка на товарен автомобил със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на камиона, сръбски гражданин, е представил редовни документи за превозваната стока – оптични кабели с крайна дестинация Германия.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за пролъчване с рентгенова апаратура, при която е поставена отметка с подозрение в товарното помещение. При последвалата физическа проверка, на маркираното от рентгена място, са открити 2830 спортни комплекта, потници и тениски.

На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците. По случая e образувано административнонаказателно производство за контрабанда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button