Хасково

С 200 000 лв. Хасково подобрява качеството на въздуха

С близо 200 000 лв. Хасково ще подобрява качеството на атмосферния въздух. 167 536 лв. са от ЕС, а националното финансиране е 29 565 лв.

Кметът на Хасково Добри Беливанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов подписаха договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 година“ за изпълнение на проект „Актуализиране на Програма за качеството на атмосферния въздух на община Хасково“. Проектът предвижда Актуализация на Програма за КАВ за периода 2021-2025 г., която да адресира основните източници на замърсяване на атмосферния въздух на територията на общината и маркира адекватни към местните условия мерки за тяхното подобряване.

Целта на програмата е да се достигне качество на атмосферния въздух в Хасково съответстващо на нормативните изисквания в областта, защитавайки здравето на населението и опазвайки околната среда. Към настоящия момент община Хасково изпълнява програма за качеството на атмосферния въздух, която приключва през 2020 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вичо
Вичо
10.04.2019 14:59 14:59

Пак ще крадете пари еййй! По добре купете ново оборудване в родилно отделение!

Back to top button