Регион

Прокуратурата отказа да разследва Банов за корупция по сигнала на Йончева

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление, съобщават от държавното обвинение.

Преписи от постановлението са изпратени на лицата, подали сигналите – БСП, представлявана от председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, на народния представител Елена Йончева и на Григор Здравков.

Haskovo.info припомня, че в края на януари хасковската депутатка Елена Йончева обвини в корупция Боил Банов, който е бивш директор на театъра в Хасково. Според нея в записи, които тя нарече аферата „Ало, Банов съм“, в качеството му на заместник-министър, Банов е помогнал на строителна фирма да избегне плащането на неустойка от 700 000 лв. за забавянето на проекта за Ларгото с 33 дни.

Банов отговори, че е рекетиран и определи обвиненията на Йончева като „евтини компромати“. Министърът разпространи копие на исковата молба до Софийския градски съд, в която Министерството на културата търси над 753 000 лева за забава на ремонта с 36 дни. Исковата молба е от 17 януари 2017 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.04.2019 16:09 16:09

сега как ще му се извини червената бабичка . почерни името на човека сега нямало да си издаде свидетеля. мръсна долна комунестка лъжлива рускиня крадлива

Анонимен
Анонимен
12.04.2019 19:25 19:25
Отговор до  Анонимен

Тъпир. Министерството на културата търси пари които предварително е направило така за да не могат да се вземат. И ако се разчуе тоя веднага чист. Ще каже ами аз ги потърсих ама съда не ги даде. Разбра ли тапърир гнусен ГЪРБАВ

Модемо
Модемо
12.04.2019 21:42 21:42

Навсякъде хаос и корупция… Същата тази прокуратура отсече,че няма виновни за лунното затъмнение една година на мръсната и опасна вода в Хасково! Няма справедливост, няма

Back to top button