Хасково

Двамата задържани за 288 кг. хероин остават в ареста, издирват още участници в трафика

36-годишният иранец Сеидмохамадхас Рамазани и турчинът Селман Йоздемир на 40 г. бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд.

Както Haskovo.info писа, двамата бяха арестувани на 14 април за контрабандата на 288.380 кг. хероин на стойност 18 744 700 лв. Иранецът, който е шофирал камиона с дрогата е обвинен от прокуратурата като извършител, а турчинът, който е бил получател – е обвинен като помагач.

Камионът е спрян на ГКПП „Капитан Андреево“, където му е извършена проверка. Той е бил натоварен в Иран с камера (машина) за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Товарът е трябвало да пристигне в Пловдив.

По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтиране на метална ламарина в пода на камерата е имало множество квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната конструкция на камерата. Същите керамични плочи били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната конструкция на камерата. При демонтиране на керамичните плочи, покриващи пода и тавана на камерата, във всяка една от плочите са открити 144 квадратни пакети, обвити в прозрачен полиетилен и съдържащи хероин.

Адвокатите на задържаните поискаха по-леки мерки за неотклонение, защото според събраните до момента доказателства не можело да се направи обосновано предположение, че те са извършители на престъплението, в което са обвинени. Отделно, документите им са иззети и те нямало да се укрият или извършат друго престъпление. Йоздемир каза пред съда, че е напълно невинен.

В крайна сметка според съда може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършители на престъплението, в което са обвинени и има опасност да се укрият или извършат друго престъпление и затова им наложи постоянната мярка „задържане под стража“. Ако бъдат признати за виновни двамата ги грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Решението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

По делото има класифицирана информация, като близки до разследването разкриха, че се издирват и още хора, които са участвали в трафика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button