Регион

Антимафиоти проследили камиона с 288 кг. хероин до село, за да арестуват получателя

Антимафиоти са проследили камиона, в който на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха намерени над 288 кг. хероин, до пловдивско село, за да арестуват получателя на пратката.

Това стана ясно по време на Национално съвещание на ръководството на МВР, на което присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов. На срещата беше заявено, че хероинът е бил укрит много професионално под плоскости на машина за боядисване за 16 000 евро. Дрогата, която беше открита на 14 април, пък е на стойност 18 744 700 лв.

Хероин

В пловдивското село е имало складова база, където е арестуван 40-годишният турчин Селман Йоздемир, който два дни по-рано е влязъл от Турция в България през ГКПП „Лесово“. Арестуван е и иранският шофьор на камиона Сеидмохамадхас Рамазани на 36 г.

Съд

Както Haskovo.info писа, двамата вчера бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

Разследващите издирват още хора, които са участвали в трафика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button