Спорт

Силни „Мега спорт“ и „Виолена“ на държавното в Хасково, националите с истинско шоу

Хасковските клубове „Мега спорт“ и „Виолена“ се представиха силно на държавното първенство по спортна аеробика в зала „Дружба“ в областния град.

17 медала спечелиха състезателите на „Мега спорт“. Във възрастовата група 7-8 г. първи индивидуално са Никол Найденова и Кирил Стратиев, а трета е Диана Тенева. На тройки втори са Михайлова, Найденова и Карева, а трети са Тенева, Стоянова и Трендафилова. При групите първи са Михайлова, Найденова, Карева, Благоева и Данева, а трети са Тенева, Стоянова, Трендафилова, Начева и Балтова.

Аеробика

При 9-11-годишните индивидуално първи са Стефани Лечева и Атанас Благоев, втора е Нелиз Нури, а трета е Кристина Костова. На двойки първи са Благоев и Костова. На тройки златни са Лечева, Запрянова и Вълчева, а сребърни са Костова, Нури и Благоева. При групите първи са Лечева, Запрянова, Вълчева, Нури, Бахри.

При 15 – 17-годишните сребърен медал спечели Дамла Арабаджи. Тук първа е хасковлийката Борислава Иванова, която се състезава за пловдивския АМД. Златна е тройката Арабаджи, Ташева и Кайрякова.

За домакините и съорганизатори на шампионата „Виолена“ при 7-8-годишните на тройка първи станаха Магдалена Хаджиева, Елеонора Милкова и Дия Параскова. Магдалена е втора индивидуално, групата също е със сребърен медал – Магдалена Хаджиева, Елеонора Милкова, Дия Параскова, Виктория Тодорова и Алекс Заркова.

Аеробика

При 12-14-годишните бронзов медал спечели тройката Деница Колева, Мария Арсова и Селин Шефкед. Групата също е трета в състав Кристина Ванчева, Тинна Заркова и момичетата от тройката.

При 9 – 11-годишните тройката спечели бронзов медал в състав Михаела Николова, Криси Панчева и Габриела Тодорова.

Хасковлиите Тихомир Баротев и Дарина Пашова от АМД – Пловдив спечлиха по два златни медала индивидуално при мъжете и жените, както и с групата национални състезатели – Анна-Мария Стоилова, Ивелина Лукаки и Антонио Папазов. Те направиха истинско шоу за публиката и демонстрираха шампионската си класа. През май им предстои Европейско първнство, на което ще участва и отбор от 15 – 17-годишните също с талантливи състезателки от Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button