Любопитно

Поетесата Ели Видева в гимназията по туризъм за деня на книгата, стартира и подвижна библиотека

Хасковската поетеса Ели Видева гостува на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Световния ден на книгата и авторското право.

Датата 23 април е свързана с имената на много от великите световни писатели като Уилям Шекспир и Мигел де Сервантес. Общественичката, която е и преподавател по математика, сподели с децата как книгите обогатяват човека и колко важно е четенето, независимо дали на традиционната книга или на електронни. В книгите има за всеки по нещо. Като пример тя посочи как със сина й, бивш възпитаник на гимназията по туризъм, заедно са открили в романите на Балзак рецепта за сос. Като емблематична книга, която може да се чете във всички възрасти тя посочи „Малкият принц“, която според нея е философия на живота. „Четете и ще усетите как четенето ви помага и ви прави хора“, завърши разговора си с учениците поетесата.

Гимназия

Учителят по физическо възпитание и спорт в гимназията Георги Попмарков разказа любопитната история за това как той самият се е запалил по четенето на книги в детството си. Прекарвал лятото с брат си при леля си в София, която била управител на най-голямата столична книжарница и притежавала изключително богата лична библиотека. Така момчетата откриват света на книгите, на фантазията и на неограничените мечти. Учителят сподели с учениците, че лоша книга няма и от всяка може да се извлече нещо положително.

На днешния Световен ден на книгата и авторското право в училището бе поставено началото на подвижна библиотека. В коридора е обособен кът за споделяне на книги, където ученици и учители могат да оставят прочетени от тях книги. Всеки може да вземе избрана оттам книга, да я прочете и отново да я върне, за да може тя да достави удоволствие и на друг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button