Любопитно

Хасково посреща 513 изпълнители за тридневния фестивал на Камерния танц

513 изпълнители ще гостуват в Хасково от петък до неделя за 17-то издание на националния фестивал на Камерния танц, съобщиха домакините от Младежкия център.

Откриването е в петък от 15:30 часа, като програмата до края на деня е за народните танци. В събота ще бъдат класически балет и характерни танци, а в неделя – съвременни танци. Във всяко от 4-те направления има и клас Професионалисти.

Балет

Уникалното на хасковския фестивал е, че се оценява самият танц. Той е един от малкото в страната, където не се събира такса за участие. Колективът, който е събрал най-много точки ще получи Купата на кмета.

Журито е изцяло ново, като председател е прима балерината Маша Илиева, а членове са Кремена Маринашка и Мирослав Димитров. В 9:30 часа в събота в Младежкия център Маша Илиева ще проведе ателие по класически балет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button