Хасково

Две лъвчета се родиха в хасковския зоопарк, починаха от хипотермия

Две лъвчета са се родили в зоопарка в Хасково и са починали около 36 часа по-късно. Сигналът за това е от фондация „Четири лапи“, според които за животните не са положени адекватни грижи.

Управителят на зоопарка разказа, че двете лъвчета са се родили вечерта на 30 април. Месец преди това 12-годишната лъвица Петя, за която това е първо раждане, била отделена в самостоятелна клетка. След раждането всичко било наред и персоналът започнал да следи развитието, за да види дали майката ще се погрижи за малките, защото в условията на изкуствена среда обикновено това не се случва.

Лъвчета

Снимка: Фондация „Четири лапи“

Тази сутрин било установено, че грижи от страна на майката няма и лъвчетата не са в добро състояние. Веднага е бил извикан ветеринар от външна клиника от Димитровград, с която зоопаркът има договор. Лекарят е установил, че животните са с хипотермия и малко по-късно са починали.

Междувременно зоопаркът няма лиценз вече пета година, след като той е изтекъл през 2014 г. През 2017 г. са подадени документи за подновяването му. От РИОСВ – Хасково съобщиха за Haskovo.info, че предстои до 2 седмици комисия да инспектира градината и да реши дали отговаря на условията за подновяване на лиценза. Засега от там не се ангажират с отговор дали случката с двете лъвчета може да повлияе на решението.

Зоопарк

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
02.05.2019 18:07 18:07

Като гледам зооинженера какво КОРЕМЧЕ е отпрал ми се струва че там се живее и работи по комунистически

Back to top button