Хасково

Общината назначи комисия за проверка на трагичната случка със смъртта на лъвчетата в зоопарка

Кметът Добри Беливанов е издал заповед за сформирането на комисия, която да провери причините за смъртта на двете лъвчета в хасковския зоопарк.

Както Haskovo.info писа, двете лъвчета се родиха на 30 април и около 36 часа по-късно починаха. Това е първо раждане за 12-годишната лъвица Петя, която не се е погрижила за новородените. Според управата на зоопарка, веднага е бил извикан ветеринар от външна клиника от Димитровград, с която има договор. Лекарят е установил, че животните са с хипотермия и малко по-късно са починали.

През 2014 г. лицензът на приюта е изтекъл, а 2017 г. са подадени документи за нов лиценз. През това време са извършени няколко проверки, които не са установили проблем. По думите на шефа на „Екопрогрес“ Райко Лозев, досега в работата на зоопарка са спазвани всичките правила, дори и без лиценз. Той очаква да има наказани след работата на проверяващата комисия. Ще се преосмисли и дали да не се назначи постоянен ветеринар в зоопарка. Резултатите от проверката се очакват след празниците.

А посетителите са раздвоени, едни искат по-добри условия за животните в зоопарка, но повечето не искат той да бъде закриван, защото е любимо място за разходки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.05.2019 15:27 15:27

ЛИЦЕМЕРИ. КОИ ВМИРИСАНИ СЛИВИ ВИ ИЗСРАХА. ПО СЕЛАТА СТАРИТЕ ХОРА ИЗМИРАТ КАТО КУЧЕТА. ЦИГАНИ ВСЕКИДНЕВНО ГИ МАЛТРЕТИРАТ. ЕДИН ЛИЦЕМЕР НЕ ИЗЛЕЗЕ ДА ПОИСКА КОМИСИЯ. ЗА ЛЪВА ОБАЧЕ МОЖЕ. ГОЛЕМИ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ СЕ ОКАЗАХТЕ ВАШАТА МАМИЦА МРЪСНА

Анонимен
Анонимен
03.05.2019 18:18 18:18

Дванайсет годишната лъвица не се погрижила за лъвчетата Все пак тя е животно Но 36 часа някакви УМНИЦИ и то с образование и със заплатки са си клатили к––те и не саси свършили работата Не е необгодима комисия а веднага отговорни4те фактори трябва да бъдат ИЗПЪРДЯНИ от ЗООПАРКА Ахтаров като зоотехник да иде да гледа някъде животни нали това му е професията

Анонимен
Анонимен
04.05.2019 7:05 7:05

Дано есичко в тоя гаден гербокомунистически град се закрие.

John
John
04.05.2019 16:20 16:20

месец май котки умрели от студ, айде няма нужда, от глад са пукнали, и от чиновническо хуй-вей плюскане по празниците.

Анонимен
Анонимен
06.05.2019 0:04 0:04

важно е да има зоопарк за децата

Анонимен
Анонимен
06.05.2019 0:06 0:06

Задължитерно тряцва да има наказани да се научат че тлябва да си гледат работата

Back to top button