Регион

Свиленград отбелязва Международния ден на НАТУРА 2000

Свиленград е едно от 11-те населени места, включени в националната кампания за отбелязване на Международния ден на НАТУРА 2000 – най-голямата в света координирана мрежа за опазване на биоразнообразието.

В Спасителния център за диви животни в Стара Загора днес природозащитната организация „Зелени Балкани“ ще направи презентация пред ученици от Свиленград. Децата ще научат за европейската мрежа Натура 2000, която обхваща 18% от територията на ЕС, за животинските видове, за чието оцеляване се полагат специални грижи.

Този месец екипът на „Зелени Балкани“ – Стара Загора ще отбележи Деня на Натура 2000 и в свиленградското село Левка. Там успешно се изпълнява проект за възстановяване на белошипата ветрушка. Инициативата е сред финалистите за наградите на Програма LIFE на Европейската комисия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button