Любопитно

Купата на кмета на Хасково от фестивала на Камерния танц за втора година отива в Бургас

Танцьорите от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас с хореограф Недко Георгиев спечелиха Купата на кмета на Хасково на 17-ото издание на националния фестивал на камерния танц в Младежкия център.

Отличието се връчва на колектива, събрал най-много точки през трите фестивални дни. Купата се печели за втора поредна година от танцьорите от Бургас, които отново демонстрираха много висока класа.

Балет

В съвременните танци при непрофесионалистите в първа възрастова група и трите призови места са за хасковския балет „Рона“ за танците „Пролет“, „Снежната кралица“ и „Пипи“. Във втора възрастова група първото място е за хасковския балет „Тангра“ и танца „Вътрешен глас“. В трета възрастова група първи е танцът „The Gallows“ и Балетна школа – София. В четвърта възрастова група има три първи места. Двете са за „Тангра“ – „Поздрав от Алпите“ и „Жерави“, а другото първо място е за „Torn“ и Балетна школа – София. Танцът „Танго“ на хасковския Мажоретен състав спечели трето място.

Балет

При професионалистите в трета възрастова група първи е танцът „Последен полет“ на НУТИ – София. В четвърта възрастова група №1 е танцът „Орисване“ отнова на НУТИ – София.

Haskovo.info припомня, че в петък и събота се изиграха и наградиха най-добрите в народните танци, класическия балет и характерните танци.

Тържество на красотата на фестивала на Камерния танц в Хасково

С народните танци се откри националният фестивал в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button