Хасково

Всяка класна стая в Хасковско с плакат за Деня на Европа, стартира и фотоконкурс

Всяка класна стая в училищата в Хасковска област, всяка библиотека, читалня, читалище и други културни институции ще получат плакат за Деня на Европа – 9 май, съобщават от областна администрация.

Подготвени са над 1 000 плаката в рамките на кампанията „Европа е нашият дом!“ на областния управител Станислав Дечев. Плакатът дава информация за символите на Европейския съюз. От него може да се научи, че девизът му е „Обединен в многообразието“, че на знамето на ЕС са изобразени 12 златни звезди на син фон, че химнът на обединена Европа е „Одата на радостта“ – фрагмент от IX симфония на Лудвиг Ван Бетовен. Изданието дава информация за държавите-членове на ЕС, за основни институции на ЕС и за правомощията им.

Областният управител обявява и фотоконкурс. Очакват се любителски снимки от деца и ученици от региона, които да покажат, че Европа е нашият дом. Конкурсът е традиционен по повод Деня на детето, а тази година ще бъде посветен на общия европейски дом и бъдеще.

Снимките се очакват до 26 май на електронен адрес: oblast.haskovo@gmail.com. Всички снимки ще бъдат публикувани в специален албум на фейсбук страницата на Областна администрация Хасково, с информация за автора, училището и класа на 27 май. Там чрез гласуване от потребителите на социалната мрежа до 31 май, включително, ще бъде определен победителят във фотоконкурса „Европа е нашият дом!“.

Церемонията по награждаването на най-добрите фотографи сред учениците, ще бъде организирана по повод Деня на детето и обявена по-късно.

Плакати

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.05.2019 7:49 7:49

Не деня на европа мамицата ти герберастка ДЕНЯ НАЯ ПОБЕДАТА. ЩОТО АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ ХИТЛЕР ЩЕШЕ ДА ПРЕМАЖЕ ВСИЧКО. ГЕРБЕРАСТКИ ПОМИЯРИ

Back to top button