Хасково

Нов водопровод за разрешаване на кризата с урана в Хасково получи акт 16

Новият водопровод в Северна зона на Хасково е получил акт 16 и е с разрешително за ползване от ДНСК, съобщават от общината.

Предстои окончателно разплащане със строителите, след което цялата документация по изпълненеието на обекта ще бъде изпратена към Асоциацията по ВиК към Областна администрация за предаване на експлоатационното дружество – ВиК – Хасково.

Досега за експлоатация са предадени 4-те кладенеца в Северна зона. Очаква се заповед за приемателна комисия от ДНСК за водопровода на ул. „Бачо Киро“. Приет от Басейнова дирекция е кладенецът в зона „Узунджово“, като предстои учредяване на санитарно охранителна зона от Басейнова дирекиця и следва въвеждане на обекта в експлоатация от ДНСК. Трите кладенеца в Източна зона се очаква да бъдат приети от Басейнова дирекиця и да бъде учредена санитарно охранителна зона и следва въвеждане на обекта в експлоатация от комисия на ДНСК.

Община Хасково изпълнява своите зъдлжения като ежемесечно до 10-то чило информира МРРБ за изпълнените дейности по обект допълнително аварийно водоснабдяване на Хасково, допълват от кметството.

Haskovo.info припомня, че министерски съвет отпусна близо 2 млн. лв. за изграждане на 8 кладенеца и два водопровода за разрешаване на кризата с урана във водата на Хасково. Целта е водата да бъде смесена, стойностите на уран да паднат и тя да бъде разрешена за пиене и готвене.

Последните проби на питейната вода, предоставени на община Хасково от ВиК, са от 12 февруари 2018 г., допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button